TV 2 News: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Linje 130: Linje 130:


* [[Ellemann Lykketoft]] sætter hver uge fokus på ugens vigtigste internationale historie. Programmet har de to tidligere udenrigsministre [[Uffe Ellemann Jensen]] (Venstre) og [[Mogens Lykketoft]] (Soc.dem.) som kommentatorer og [[Mette Vibe Utzon]] som vært. Programmet behandler hver uge ugens største historie på den internationale scene. Programmet sendes første gang fredag kl. 15, og genudsendes Lørdag og søndag, begge dage kl. 15.
* [[Ellemann Lykketoft]] sætter hver uge fokus på ugens vigtigste internationale historie. Programmet har de to tidligere udenrigsministre [[Uffe Ellemann Jensen]] (Venstre) og [[Mogens Lykketoft]] (Soc.dem.) som kommentatorer og [[Mette Vibe Utzon]] som vært. Programmet behandler hver uge ugens største historie på den internationale scene. Programmet sendes første gang fredag kl. 15, og genudsendes Lørdag og søndag, begge dage kl. 15.
* Besserwisserne er programmet hvor 4 politiskekommentatorer, flankeret af Lasse Sjørslev analyserer ugens politik. Derudover gætter de skriftende kommentatorer også på forskellige politiske handlinger, som vil ske i fremtiden, og så vil en jo få ret, og blive den heldige Überbesserwisser. Programmet sendes første gang fredage kl. 18.10, og genudsendes Kl. 21.10.
* Besserwisserne er programmet hvor 4 politiskekommentatorer, flankeret af [[Lasse Sjørslev]] analyserer ugens politik. Derudover gætter de skriftende kommentatorer også på forskellige politiske handlinger, som vil ske i fremtiden, og så vil en jo få ret, og blive den heldige Überbesserwisser. Programmet sendes første gang fredage kl. 18.10, og genudsendes Kl. 21.10.
* Mogensen og Kristiansen i magtens maskinrum er et nyt politisk magasin, hvor de tidligere spindoktorer Michael Kristiansen og Peter Mogensen besøger folketingspolitkkere på Christiansborg, og stiller dem kritiske spørgsmål, ang. politiske situationer som de er lige nu og her. Programmet sendes første gang lørdag kl. 10, og genudsendes lørdag kl. 13.00, 18.00, 21.00 og 00.00.
* Mogensen og Kristiansen i magtens maskinrum er et nyt politisk magasin, hvor de tidligere spindoktorer [[Michael Kristiansen]] og [[Peter Mogensen]] besøger folketingspolitkkere på Christiansborg, og stiller dem kritiske spørgsmål, ang. politiske situationer som de er lige nu og her. Programmet sendes første gang lørdag kl. 10, og genudsendes lørdag kl. 13.00, 18.00, 21.00 og 00.00.


* [[Presselogen]] sendes søndag formiddag og er programmet, der med danske mediechefer i studiet med bl.a. Anne Vig og Line Ernlund som værter sætter kritisk fokus på pressens dækning af ugens tophistorier. Programmet sendes live kl. 10:00 og genudsendes kl. 13:00, 18:00, 21:00 og 00:00
* [[Presselogen]] sendes søndag formiddag og er programmet, der med danske mediechefer i studiet med bl.a. [[Anne Vig]] og Line Ernlund som værter sætter kritisk fokus på pressens dækning af ugens tophistorier. Programmet sendes live kl. 10:00 og genudsendes kl. 13:00, 18:00, 21:00 og 00:00


== 'Kampen om klimaet' + Klimatopmødet (COP15) ==
== 'Kampen om klimaet' + Klimatopmødet (COP15) ==

Versionen fra 6. nov. 2015, 21:50

TV 2 NEWS
Lanceret 1. december 2006
Ejes af TV 2
Land Danmark
Sprog Dansk
Søsterkanal(er) TV 2
TV 2 Zulu
TV 2 Charlie
TV 2 Sport
TV 2 Fri
Tilgængelighed
Terrestrisk
Boxer 9
Satellit
Canal Digital 11
Viasat 7
Kabel
YouSee 8
Stofa
Waoo 64
IPTV
TDC TV 30
Telia TV
Internet TV
TV 2 Play play.tv2.dk
YouSee WebTV
Stofa WebTV
Eksterne henvisninger
news.tv2.dk
En TV 2 News-sendevogn i karakteristisk hvid og mørkeblå
TV 2 News på pletten efter en eksplosion på Østerbro: Foran to gruppevogne og til venstre en evakueringsbus
TV 2 News-helikopteren

TV 2 NEWS, ofte blot NEWS, er Danmarks første landsdækkende[1] 24-timers nyhedskanal, og den 5. kanal i TV 2-familien.

Lanceringen af kanalen, der havde arbejdstitlen TV 2 Nyhedskanalen[2], blev offentliggjort i maj 2006[3] I august samme år blev daværende souschef på TV 2 Nyhederne Mikkel Hertz udnævnt til chef for TV 2 NEWS. Med i chefgruppen for kanalen er også TV 2's nyhedschef Michael Dyrby, der både har det overordnede ansvar for TV 2 Nyhederne og TV 2 News.

Stationen har ca. 100 medarbejdere og holder til på Teglholm Allé 16 i Københavns Sydhavn. I stationens første leveår – frem til 10. december 2007 havde TV 2 NEWS adresse på Støberigade, hvor der blev sendt med lejet udstyr.

TV 2 NEWS har blandt andet markedsført sig på at være det første nyhedsmedie med egen helikopter med tilhørende tv-kamera. Men de blev overhalet af nyhedshuset 24Nordjyske, der i sommeren 2006 begyndte at tage deres helikopter i brug. Den har de dog ikke længere.

TV 2 NEWS profilerer sig også på, at kanalen sender meget live. Eksempelvis dækkes statsministerens ugentlige pressemøde og andre politiske begivenheder ofte direkte. Også udenlandske begivenheder følges ofte direkte, eksempelvis når USA's præsident eller FN's generalsekretær holder pressekonferencer.

Kanalen gik i luften 1. december 2006 klokken 12:00 og kan ses af abonnenter hos YouSee og Viasat samt på internettet. TV 2 NEWS er delvist finansieret af brugerbetaling og reklamer sendt på kanalen.

Siden starten er der jævnligt justeret på sendefladen. Således er der løbende skåret ned på antallet af vejrudsigterne, og i marts 2008 betød de forbedrede seertal, at der blev skåret ned på reklameblokkene. Den 31. marts 2008 overgik TV 2 NEWS sammen med TV 2 Nyhederne til 16:9-formatet, hvilket betød helt ny grafik og nye jiingler til TV 2's nyhedsprogrammer og TV 2 NEWS. Oprindeligt varede stationens nyhedshjul et kvarter, hvilket betød at der startede en ny nyhedsoversigt hvert kvarter, men men siden 2008 har nyhedshjulet varet en halv time.

TV 2 NEWS introducerede i marts 2013 en ny grafik-pakke, hvor kanalens logo, grafiske udtryk og jingler blev fornyet.

Hverdage på TV 2 NEWS

TV 2 NEWS sender på hverdage live fra kl. 6.00 til midnat. TV 2 NEWS producerer morgen-, middagsnyhederne på TV 2 Danmark.

NEWS sender magasiner i weekenden, men også på hverdage sender TV 2 NEWS magasiner.

  • TV 2 NEWS sender tre daglige finansmagasiner; 9 Finans, 12 Finans og 17 Finans. 9 Finans varmer op til dagen på de europæiske aktiemarkeder. 12 Finans giver en midlertidig status på de europæiske aktiemarkeder og varmer op til åbningen af de amerikanske aktiemarked. 17 Finans sendes lige efter lukningen af de europæiske aktiemarkeder og summerer dagens vigtigste finansnyheder i en udsendelse.
  • Der sendes på alle hverdage et magasin på TV 2 NEWS. Magasinerne sendes første gang kl. 18.10, og genudsendes normalt 22.27(Lige efter 22Nyhederne), og igen 00.10. (Fredag genudsendes Besserwisserne dog 21.10, og 00.10.)
    • Mandag: Uden for Borgen. Programmet har to politikkere med ude og møde konsekvenserne af deres politik. Programmets studie er TV2 NEWS' splinter nye Tesla elbil. Vært: Michael Robert Wichmann.
    • Tirsdag: Tirsdagsanalysen. Programmet, hvor de tidligere spindoktorer Michael Kristiansen og Peter Mogensen analyserer de vigtigste tendenser i dansk politik. Vært Anne Vig.
    • Onsdag: NewsScience. Programmet hvor fremtidsforsker Anne Skare Nielsen er vært, når NewScience formidler de mest forunderlige, fascinerende og fantastiske nyheder fra videnskabens verden.
    • Torsdag: Kulturen på NEWS. Kulturprogrammet på NEWS, vært Stine Lyndgaard forsøger at styre Romer og Svendsen, når de diskuterer kulturens verden.
    • Fredag: Besserwisserne. Fire politiske kommentatorer stiller skarpt og levere aktuelle analyser af dansk politik.

*Mandag til fredag kl. 23.00-00.00 sendes programmet 'NEWS Night' der sætter fokus på morgendagens nyhedsdagsorden.

TV 2 NEWS profilerer sig også på aftenfladen, der ofte indeholder længere interviews og debatter om aktuelle emner. Ligeledes afholdes der jævnligt lidt større debatmøder mellem ledende politikere – eksempelvis i forbindelse med forhandlingerne om en skattereform i 2009, da Socialdemokraterne og SF i august 2009 fremlagde deres forslag til en skatte- og afgiftsreform og i 2015 efter terrorangrebene i København.

Finansdækning

TV 2 NEWS profilerer sig meget på dækningen af finansstoffet. Fra efteråret 2011 vil TV 2 Finans i samarbejde med Berlingske Business stå for dækningen af finans- og erhvervsstoffet på TV 2 NEWS og i TV 2 Nyhederne. Finans dækkes på hverdage mellem kl. 9 og 22, hvor hjørnestenene i dækningen er de tre daglige finansmagasiner, 9 Finans, 12 Finans og 17 Finans.

Finansdækningen på TV 2 NEWS indeholder ofte interviews med erhvervsledere og erhvervskommentatorer og bankanalytikere bruges ofte til perspektiveringer og analyser på finansstoffet.

Kulturstoffet

I foråret 2011 offentliggjorde ledelsen på TV2 NEWS, at kanalen fra efteråret 2011 vil satse mere på dækningen kulturstoffet. Den tidligere Politiken-journalist Stéphanie Surrugue er ansat til at stå for kulturdækningen på TV 2 NEWS[4].

Siden oktober 2011 har TV 2 NEWS mandag til torsdag bragt programmet "Kulturen på NEWS", hvor Stéphanie Surrugue bringer debat og nyheder om kulturen i Danmark og udlandet. Programmet behandler alt fra bogudgivelser til Hollywood-film og klassisk musik.

Dermed ønsker TV 2 NEWS at profilere sig på kulturstoffet, hvilket kanalen ikke tidligere har satset på.

Fra efteråret 2015 er sendertiderne på "Kulturen på NEWS" ændret. Fremover sendes der dagligt 10 minutters kulturstor kl 19.40-19.50 (ca). Dog sendes der nu hver torsdag kl. 18.10-19.00 Kulturen på NEWS, der er det nu Stine Lyndgaard der er vært, og uge er der besøg af Lotte Svendsen, og Knud Romer. Programmet genudsendes lige efter 22Nyhederne samme aften.

NEWS har dog gjort plads til en række kultur indslag i løbet af dagen, sammen med de andre nyheder, såfremt noget er aktuelt.

Fra efteråret 2014 forlader programmets vært, Stéphanie Surrugue, TV 2 NEWS for at blive vært på Go Morgen Danmark. Hun erstattes af andre værter samt af en række gæsteværter.

Weekender på TV 2 NEWS

Ud over de klassiske nyheder sendes magasiner i weekenden.

  • Ellemann Lykketoft sætter hver uge fokus på ugens vigtigste internationale historie. Programmet har de to tidligere udenrigsministre Uffe Ellemann Jensen (Venstre) og Mogens Lykketoft (Soc.dem.) som kommentatorer og Mette Vibe Utzon som vært. Programmet behandler hver uge ugens største historie på den internationale scene. Programmet sendes første gang fredag kl. 15, og genudsendes Lørdag og søndag, begge dage kl. 15.
  • Besserwisserne er programmet hvor 4 politiskekommentatorer, flankeret af Lasse Sjørslev analyserer ugens politik. Derudover gætter de skriftende kommentatorer også på forskellige politiske handlinger, som vil ske i fremtiden, og så vil en jo få ret, og blive den heldige Überbesserwisser. Programmet sendes første gang fredage kl. 18.10, og genudsendes Kl. 21.10.
  • Mogensen og Kristiansen i magtens maskinrum er et nyt politisk magasin, hvor de tidligere spindoktorer Michael Kristiansen og Peter Mogensen besøger folketingspolitkkere på Christiansborg, og stiller dem kritiske spørgsmål, ang. politiske situationer som de er lige nu og her. Programmet sendes første gang lørdag kl. 10, og genudsendes lørdag kl. 13.00, 18.00, 21.00 og 00.00.
  • Presselogen sendes søndag formiddag og er programmet, der med danske mediechefer i studiet med bl.a. Anne Vig og Line Ernlund som værter sætter kritisk fokus på pressens dækning af ugens tophistorier. Programmet sendes live kl. 10:00 og genudsendes kl. 13:00, 18:00, 21:00 og 00:00

'Kampen om klimaet' + Klimatopmødet (COP15)

Den 4. september 2009 havde TV 2 NEWS premiere på magasinet 'Kampen om klimaet', der med Poul Erik Skammelsen og Kirsten Palmer som værter vil følge de politiske og praktiske forberedelser til FNs klimatopmøde, der fandt sted i København i december 2009. Programmet fik en række faste gæster.

Under klimatopmødet i København (7.-18. december) sendte TV 2 NEWS to daglige magasiner under navnet 'COP15'. Det første magasin blev sendt om eftermiddagen mellem kl. 16 og 17 og sendt direkte fra Bella Center med Divya Das som vært. Dette program så på de forhandlingsmæssige fremskridt på dagen. Mellem kl. 20 og 20 sendte dagens andet magasinprogram med Poul Erik Skammelsen og Lotte Mejlhede som værter. Programmet sendte direkte fra TV 2's COP15-studie på Rådhuspladsen i København.

Derudover ville TV 2 NEWS naturligvis levere en omfattende dækning af klimatopmødet, og man kom, ifølge stationen selv, "ikke tættere på" klimatopmødet end på TV 2 NEWS.

Værter på TV 2 NEWS

Planen for hvornår værterne skifter er således:

For hverdage:

06.00-10.30: Her sidder to værter hele morgenen igennem. I dette tidstum er der faste værter: I lige uger er det Janni Pedersen og Lasse Sjørslev. I ulige uger er det Miriam Zesler og Kristian Ring-Hansen Holt.

10.30-16.00: Her skiftes to værter til at dække nyheds-billedet i dagtimerne. .

16.00-18.10: Her sendes NEWS idag. Her sidder en vært, oftest Jens Gaardbo, eller Anne Vig.

18.10-19.00: Her sendes magasiner, men tilhørende faste værter.

19.25-00.00: Her sidder en vært aftenen igennem.

På hverdage fra 6-11, sidder der to værter fast. fra 11.00 af, og resten af dagen sidder der kun én vært, medmindre der er Breaking-news.

For weekender:

07:00-12.30: Her sidder en vært, og styrer morgennyhederne både på News, men også på TV2.

12.30-18.00: Her sidder en anden vært, og styrer eftermiddagen på News.

18.00-00.00: Her sidder så dagens tredje vært, og kører aftenens nyheder.

I weekenden køres der ofter LOT (Live on tape), altså genudsendelse. Oftest sidder værten direkte fra hel til halv, og så genudsendes den halve times nyheder igen fra halv til hel.

Sendeplan for TV 2 NEWS i et døgn

Kanalen sender to udsendelser i timen og programmet for et typisk døgn ser sådan ud:

  • Kl. 06.00-09.00: Morgen Live, trafik, sport og vejr
  • Kl. 09.00-09.30: Morgen Live, 9 Finans og vejr
  • Kl. 09.30-12.00: Nyheder, finans, sport og vejr
  • Kl. 12.00-13.00: Nyheder, 12 Finans og vejr
  • Kl. 13.00-16.00: Nyheder, finans, sport og vejr
  • Kl. 16.00-18.10: NEWS I DAG - nyheder og finans
  • Kl. 18.10-19.00: Magasiner (Uden for borgen, Tirsdagsanalysen, Newscience, Kulturen på News, Besserwisserne)
  • Kl. 19.00-19.25: TV 2 Nyhederne fra Odense
  • Kl. 19.25-22.00: Nyheder, finans og sport
  • Kl. 20.10-20.30: Haug og Elberth (Sendes mandag og torsdag)
  • Kl. 22.00-22.27: TV 2 Nyhederne fra Odense, med Poul-Erik Skammelsen
  • Kl. 22.27-23.00: Magasiner (G) (Uden for borgen, Tirsdagsanalysen, Newscience, Kulturen på News)
  • Kl. 23.00-00.00: News Night: Der samles op på dagens nyheder, og man ser frem mod morgendagens nyheder.
  • Kl. 00.00-06.00: Båndsløjfe på en halv times varighed. Opdateres efter behov
  • Kl. 00.10-01.00: Politiske magasiner (G)

Desuden producerer TV 2 NEWS nyhedsudsendelserne klokken 06.00, 06.30, 07.00, 07.30, 08.00, 08.30, 09.00, 10.00, 11.00,12.00.

Teknik på TV 2 NEWS

Med ambitionen om at kunne sende live fra nyheder 24 timer i døgnet, har TV 2 NEWS taget en del ny teknologi i brug.

  • Afvikling: Computerprogrammet Mosart styrer næsten alt i afviklingen af de daglige programmer. Billede, lyd, kameraer og grafik styres af Mosart via et ganske almindeligt tastatur. Dermed er fotografer, lydfolk og producerassistenter sparet væk.
  • Grafik: Computerprogrammet Viz-Artist 5u2122 er det program, der laver den daglige grafik på TV 2 NEWS. Programmet er så enkelt, at journalistiske medarbejdere selv kan håndtere det, så der kan frigøres resourcer på mere komplicerede grafiske opgaver til uddannede grafikere.
  • Redigering: Billedmaterialet på TV 2 NEWS bliver klippet på AVID billed- og lydredigeringssytemer. Til at opbevare billederne er der indkøbt et tilhørende ISIS-serversystem.
  • Kamera: Kamerasystemet der skal indsamle billeder og lyd til nyhederne, er Panasonics P2 system. Kameraet lagrer billeder og lyd på særlige P2-kort, der kan sammenlignes med konsumersystem som Compact Flash kort til almindelige still-kameraer.

Seertal

Seertallene på TV 2 NEWS kom dårligt fra start i lighed med de fleste nye kanaler.

Under urolighederne på Nørrebro 16. december 2006, hvor TV 2 NEWS sendte live det meste af dagen, valgte kun 18.000 danskere ifølge TV 2's egne seertal at følge dækningen. Til sammenligning havde de ekstra TV-aviserDR over 1 mio. seere.

Et andet eksempel er fra 30. december 2006. Her så 14.000 nytårsvejrudsigten på TV 2 NEWS. Til sammenligning så 418.000 med på hovedkanalen TV 2.

Under valgkampen op til folketingsvalget i 2007 steg seertallene dog betragteligt og har siden ligget væsentligt højere end før valget blev udskrevet. Ca. 450.000 danskere er dagligt forbi TV 2 NEWS, hvor de ser med i gennemsnit 30 minutter (mod 20 minutter før valget i 2007). I løbet af en uge har kanalen besøg af over 1,4 mio. seere.[5]

Et foreløbigt højdepunkt er uge 50 i 2009, hvor TV 2 NEWS i løbet af ugen havde 1.901.000 unikke seere, der så mindst ét minut af TV 2 NEWS [6]. Samme uge blev rekorden for antal af seere pr. dag slået med 1.040.000 seere lørdag d. 12. december 2009. Seerrekordene blev sat i forbindelse med TV 2 NEWS intensive dækning af COP15 – Klimatopmødet i København.

Siden da har TV 2 NEWS' seertal stabiliseret sig på et højt niveau med mellem 1,2 og 1,5 millioner ugentlige seere. Der har desuden været en tendens til, at seerne bruger mere og mere tid på at se TV 2 NEWS.

TV 2 NEWS var i 2013 Danmarks sjettestørste tv-kanal.[7]

Modtagelse

Ifølge Gallup kan TV 2 NEWS ses af 55% af de danske husstande. TV 2 NEWS distribueres via YouSee og Viasat. I december 2008 blev TV 2 NEWS flyttet fra YouSees fuldpakke til mellempakken. Fra 1. februar 2009 distribueres TV 2 NEWS endvidere af Boxer TV. Canal Digitals parabolkunder kan også modtage kanalen fra 1. maj 2010.

Eksterne links

Referencer

  1. ^ Den første danske tv-kanal, der sender nyheder 24 timer i døgnet, var 24Nordjyske, som kan ses i Nordjylland. Senere lancerede Sjællandske Medier deres nyhedskanal, 24 Sjællandske.
  2. ^ TV 2's præsentation af kanalen
  3. ^ TV 2 lancerer en ny nyhedskanal tv2.dk 13. maj 2006
  4. ^ TV2 har fundet sin kulturvært
  5. ^ TV 2 News’ blog: Næsten 3 år og i fuld firspring
  6. ^ blog.tv2.dk
  7. ^ http://omtv2.tv2.dk/index.php?id=7255