Mara Salvatrucha: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Dipsacus fullonum bot, fjerner ændringer fra 86.52.231.142 (diskussion | bidrag)
der stod 13 men det er 30 i virkeligheden
Linje 9: Linje 9:
Navnet "Mara Salvatrucha" kan på dansk oversættes til "salvadoranske krigsmyrer".
Navnet "Mara Salvatrucha" kan på dansk oversættes til "salvadoranske krigsmyrer".


For at kunne blive medlem af MS-13 skal man overleve 13 sekunders tæsk af sine nye bandekammerater. Kvinder, som udgør ca. 20% af medlemmerne, kan dog komme igennem ved enten at overleve samme behandling som mændende, eller ved at lade sig [[Voldtægt|gruppevoldtage]] af flere af bandens nuværende medlemmer.
For at kunne blive medlem af MS-13 skal man overleve 30 sekunders tæsk af sine nye bandekammerater. Kvinder, som udgør ca. 20% af medlemmerne, kan dog komme igennem ved enten at overleve samme behandling som mændende, eller ved at lade sig [[Voldtægt|gruppevoldtage]] af flere af bandens nuværende medlemmer.


== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==

Versionen fra 7. dec. 2015, 11:42

Et bandemedlem med bandens navn tatoveret.

Mara Salvatrucha refererer til store bander, som laver kriminelle handlinger i Centralamerika og USA. Navnet er ofte forkortet til MS-13, Mara eller MS, og de fleste medlemmer kommer fra El Salvador, Honduras og andre centralamerikanske lande.

Mara Salvatrucha-banderne består af små sammenslutninger opererende fra forskellige steder i USA og Centralamerika. Man mener at der er over 70.000 medlemmer verden over.[kilde mangler] MS's kriminelle aktiviteter inkluderer både narkosmugling og -handel, salg af våbendet sorte marked, menneskesmugling, lejemord, tyveri og overfaldtjenestemænd. I USA har banden primært været repræsenteret i Washington D.C., Miami og det sydlige Californien.

Historie

Mara Salvatrucha er oprindeligt fra Los Angeles, Californien i 1972 af salvadoranske immigranter. Man mener at ordet "Mara" kommer fra det spanske ord for "krigsmyre", mens "Salvatrucha" er spansk slang for "Salvadoraner".

Navnet "Mara Salvatrucha" kan på dansk oversættes til "salvadoranske krigsmyrer".

For at kunne blive medlem af MS-13 skal man overleve 30 sekunders tæsk af sine nye bandekammerater. Kvinder, som udgør ca. 20% af medlemmerne, kan dog komme igennem ved enten at overleve samme behandling som mændende, eller ved at lade sig gruppevoldtage af flere af bandens nuværende medlemmer.

Eksterne henvisninger

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.