Forskel mellem versioner af "Claus von Bülow"

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte tilføjet ,  for 5 år siden
stavefjel
m (bot: indsæt skabelon autoritetsdata)
(stavefjel)
Claus von Bülow var søn af den danske manuskriptforfatter [[Svend Borberg]]. Moderen Jonna var af en gammel dansk-tysk adelsslægt [[Bülow (adelsslægt)|Bülow]], oprindeligt fra [[Mecklenburg]] i [[Tyskland]], og datter af tidligere justitsminister [[Frits Bülow]]. Faderen Svend Borberg blev efter [[2. verdenskrig|krigen]] anset for [[værnemager]], hvorfor Claus von Bülow valgte sin moders efternavn.
 
von Bülow fik eksamen fra Trinity College i [[Cambridge]] i [[England]] og arbejdede som personlig assistent for [[J. Paul Getty]] efter at have læst jura i [[London]] i [[1950'erne]]. von Bülow fortsatte med at arbejde for Getty indtil [[1968]] og arbejdede herefter som konsulent i olieindustrien. Den [[6. juni]] [[1966]] blev han gift med Sunny von Bülow, der tidligere havde været gift med fyrst Alfred von Auersperg. Sunny havde en søn og en datter fra det tidligere ægtekabægteskab og fik med Claus von Bülow i [[1967]] datteren Cosima Iona von Bülow.
 
Retssagerne i 1980'erne vedrørende påstået drabsforsøg på hustruen opnåede meget betydelig mediedækning. Dramet blev filmatiseret i ''[[Frikendt?]]'' (originaltitel ''Reversal of Fortune'') med stjerneskuespillerne [[Glenn Close]] og [[Jeremy Irons]] i hovedrollerne som Sunny og Claus von Bülow.
Anonym bruger

Navigationsmenu