Forskel mellem versioner af "Kammerherre"

Spring til navigation Spring til søgning
9 bytes tilføjet ,  for 5 år siden
I stedet for at personen der afgøre hvem der skal udnævnes som kammerherre eller -dame omtales "Dronningen", som jo er aktuelt nu, har jeg ændret dette til en mere tidsløs og passende beskrivelse af vedkommende
(I stedet for at personen der afgøre hvem der skal udnævnes som kammerherre eller -dame omtales "Dronningen", som jo er aktuelt nu, har jeg ændret dette til en mere tidsløs og passende beskrivelse af vedkommende)
 
{{dansk synsvinkel}}
[[Fil:18257 Kammerherrenøkkel.jpg|thumb|Norsk kammerherrenøgle]]
Titlen '''kammerherre''' anvendes ved [[hof]]fet. En kammerherre har oprindeligt været en fremtrædende [[embedsmand]] – ofte en [[adel]]ig – med adgang til kongens kammer (deraf titlen). I dag anvendes den som ærestitel. Der udnævnes fortsat kammerherrer. Det er dronningenden siddende regent, der afgør, hvem titlen skal gives til. Oftest bliver den givet til afgåede højere embedsmænd eller til besiddere af større godser. Desuden er cheferne for [[Den Kongelige Livgarde]] og [[Gardehusarregimentet]] kammerherrer.
 
Tidligere fandtes også hoftitlerne [[kammerjunker (titel)|kammerjunker]] og kammerpage, der rangerer under kammerherre. Kammerjunker har ikke været brugt siden [[1947]] og kammerpage ikke i flere hundrede år. En hoftitel, som fortsat er i brug, er [[hofjægermester]].
Anonym bruger

Navigationsmenu