Forskel mellem versioner af "Løkken"

Spring til navigation Spring til søgning
671 bytes fjernet ,  for 5 år siden
m (Gendannelse til seneste version ved Zoizit, fjerner ændringer fra 5.56.144.157 (diskussion | bidrag))
|landiso = DK
}}
jeg elske løkken! hilsen Troels Dahl
'''Løkken''', der ligger i [[Vendsyssel]], var oprindelig et gammelt [[fiskerleje]], der fik succes med [[skudehandel]], men er i dag en travl [[turist]]- og ferieby. Byen har {{vis indbyggere DK|860-10772}}, og er en del af [[Hjørring Kommune]] i [[Region Nordjylland]]. Løkken ligger ved [[Jammerbugten]] i [[Skagerrak]], sydvest for [[Hjørring]] og nord for [[Aabybro]].
 
De ældste bosættelser i Løkken er fra slutningen af [[1600-tallet]], men derefter udviklede byen sig til en vigtig [[ladeplads]] for handelen mellem Vendsyssel og [[Norge|Sydnorge]], hvor korn, smør og kød blev byttet med træ og jern. Der findes stadig [[pakhus]]e fra denne [[skudehandel]], der varede til omkring [[1900]].
 
Løkken blev også en vigtig fiskerby, og var i perioder den 3. største ved [[Vestkysten]]. Omkring 1950 var der omkring 50 både, der blev trukket op på stranden. Fiskermiljøet med mole, bådeplads, signalmast, tjæreplads og redningshuset, der nu er museum for kystfiskeri, eksisterer endnu, men der er kun få fiskere tilbage. Løkken var indtil [[kommunalreformen (2007)]] en af hovedbyerne i [[Løkken-Vrå Kommune]].
Anonym bruger

Navigationsmenu