Forskel mellem versioner af "Rhazes"

Spring til navigation Spring til søgning
15 bytes tilføjet ,  for 5 år siden
m
flertydigt link
m (Bot: Fjerner {{Link GA}} og {{Link FA}} da Wikidata nu bruges i stedet for.)
m (flertydigt link)
'''Abu Bakr Mohammad Ibn Zakariya Razi''' også kaldt '''Rhazes''', [[864]]-[[925]], var en [[Persiske folk|Perser]],<ref name=autogeneret2 /><ref name=autogeneret1 /> født i Rey, [[Iran]]. Han var kendt som den første, der destillerede [[alkohol]]. [[Filosofi]]sk arvtager af [[Sokrates]] og [[Lægevidenskab|medicinsk]] af [[Hippokrates]].
 
Razi gjort grundlæggende og varige bidrag til områderne [[Lægevidenskab|medicin]], [[alkymi]], [[musik]] og [[filosofi]], der er registreret i over 200 bøger og artikler inden for forskellige områder af videnskab. Han var velbevandret i det gamle persiske, græske og gamle indiske medicinske viden og gjorde mange fremskridt inden for medicin gennem egne observationer og opdagelser.<ref>Hakeem Abdul Hameed, [http://www.salaam.co.uk/knowledge/hakeems.php Exchanges between India and Central Asia in the field of Medicine]</ref>
 
Han rejste meget, for det meste i [[Persien]]. Som lærer i medicin, tiltrak han elever i alle discipliner, og sagdes at være medfølende og viet til at tjene sine patienter, uanset om de er rige eller fattige.
122.561

redigeringer

Navigationsmenu