Michael Mio Nielsen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 27: Linje 27:
}}
}}


'''Michael Elmer Dahl Nielsen''' (kælenavn '''Mio''') (født den [[11. februar]] [[1965]]) er en tidligere [[Danmark|dansk]] [[fodboldspiller]].
'''Michael Mio Elmerdahl Nielsen''' (født den [[11. februar]] [[1965]]) er en tidligere [[Danmark|dansk]] [[fodboldspiller]].


Mio gik fra barndoms klubben [[Albertslund IF]] til [[BK Frem]] 1988. Han blev [[1992]] solgt til den franske klub Lille OSC efter en brandkamp på [[Frederiksberg stadion]], hvor Frem besejrede [[KB]] med 5-0 og han-fik det sjældne 7-tal på [[Ekstrabladet]]s rangliste. Han fik ingen større succes i det franske og Frem lejede ham, men han kunne ikke medvirke til at Frem undgik nedrykningen, men han fik personlig succes og blev udtaget til ligalandsholdets rejse til [[USA]].
Mio gik fra barndoms klubben [[Albertslund IF]] til [[BK Frem]] i 1988. Han blev i [[1992|199<u>0</u>]] solgt til den franske klub Lille OSC efter en fremragende sæson og en brandkamp på [[Frederiksberg stadion]], hvor Frem besejrede [[KB]] med 5-0 og han-fik det sjældne 7-tal på [[Ekstrabladet]]s rangliste. Han fik næsten 3 år i det franske, inden Frem lejede ham, men han kunne ikke medvirke til at Frem undgik nedrykningen, men han fik personlig succes og blev udtaget til ligalandsholdets rejse til [[USA]].


Efter Frem`s manglende oprykning i [[1993]] forsøgte han sig i [[Brøndby IF]], der dog ikke ville skrive kontrakt med ham og han fortsatte til [[F.C. København]] og tilbød at spille som amatør, indtil klubben var blevet overbevist om hans kvaliteter. Udover at han blev anfører i klubben er han også en af de spillere der har spillet flest kampe for F.C. København. Hele 284 kampe blev det til inden han indstillede karrieren. Han er kun overgået af [[Hjalte Nørregaard]], der med over 300 kampe for hovedstadsholdet har rekorden.
Efter Frem`s manglende oprykning i [[1993]] var han i dialog med [[Brøndby IF]], der dog ikke kunne skrive kontrakt med ham, grundet klubbens økonomiske udfordringer på det tidspunkt og han valgte [[F.C. København]], hvor han spillede som amatør, indtil klubben var blevet overbevist om hans kvaliteter. Udover flere år som anfører i klubben er han også en af de spillere der har spillet flest kampe for F.C. København. Hele 290 kampe blev det til inden han, efter GULD-sæson 2001, indstillede karrieren. Han er kun overgået af [[Hjalte Nørregaard]], der med over 300 kampe for hovedstadsholdet har rekorden.


Han spillede én landskamp for {{f|Danmark}}; startede inde i venskabskampen den [[30. januar]] [[1993]] i [[Tempe]] mod {{f|USA}}. Kampen sluttede 2-2. Efter 20 minutter blev han, på grund af en skade, udskiftet med en anden debutant [[Stig Tøfting]]. Har efter karrieren spillet på [[DBU]]s inofficiella veteranlandshold.
Han spillede én officiel landskamp for {{f|Danmark}}; startede inde i ligalandsholdets kamp den [[30. januar]] [[1993]] på Sun Devil Stadium i Phoenix, Arizona mod {{f|USA}}. Kampen sluttede 2-2. Han blev på grund af en skade, udskiftet med en anden debutant [[Stig Tøfting]]. Har efter karrieren spillet på [[DBU]]s inofficiella oldboyslandshold.


Han var efter karrierestop syv år på posten som Teamchef for [[F.C. København]] Superligahold, hvor efter han som Manager, fra 2008, stod i spidsen for opbygning og ledelse klubbens ungdomsakademi FC Copenhagen School of Excellence.
Han er i dag teamchef i [[F.C. København]].


== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==

Versionen fra 18. feb. 2016, 11:40

Michael Mio Nielsen
Personlig information
Fulde navn Michael Elmer Dahl Nielsen
Født 11. februar 1965 (59 år)
Herstedvester, Danmark
Højde 183 cm
Position Forsvarer
Ungdom
Hold
Albertslund IF
Seniorkarriere*
År Hold Kampe
–1984-1987
1988-1990
1990-1992
1992-1993
1993-2001
Albertslund IF
BK Frem
Lille OSC
BK Frem (lån)
F.C. København

60

29
232
Landshold
Skabelon:F 1 (0)
* Seniorklubkampe og -mål tælles kun for den hjemlige liga.

† Kampe (mål).

Michael Mio Elmerdahl Nielsen (født den 11. februar 1965) er en tidligere dansk fodboldspiller.

Mio gik fra barndoms klubben Albertslund IF til BK Frem i 1988. Han blev i 1990 solgt til den franske klub Lille OSC efter en fremragende sæson og en brandkamp på Frederiksberg stadion, hvor Frem besejrede KB med 5-0 og han-fik det sjældne 7-tal på Ekstrabladets rangliste. Han fik næsten 3 år i det franske, inden Frem lejede ham, men han kunne ikke medvirke til at Frem undgik nedrykningen, men han fik personlig succes og blev udtaget til ligalandsholdets rejse til USA.

Efter Frem`s manglende oprykning i 1993 var han i dialog med Brøndby IF, der dog ikke kunne skrive kontrakt med ham, grundet klubbens økonomiske udfordringer på det tidspunkt og han valgte F.C. København, hvor han spillede som amatør, indtil klubben var blevet overbevist om hans kvaliteter. Udover flere år som anfører i klubben er han også en af de spillere der har spillet flest kampe for F.C. København. Hele 290 kampe blev det til inden han, efter GULD-sæson 2001, indstillede karrieren. Han er kun overgået af Hjalte Nørregaard, der med over 300 kampe for hovedstadsholdet har rekorden.

Han spillede én officiel landskamp for Skabelon:F; startede inde i ligalandsholdets kamp den 30. januar 1993 på Sun Devil Stadium i Phoenix, Arizona mod Skabelon:F. Kampen sluttede 2-2. Han blev på grund af en skade, udskiftet med en anden debutant Stig Tøfting. Har efter karrieren spillet på DBUs inofficiella oldboyslandshold.

Han var efter karrierestop syv år på posten som Teamchef for F.C. København Superligahold, hvor efter han som Manager, fra 2008, stod i spidsen for opbygning og ledelse klubbens ungdomsakademi FC Copenhagen School of Excellence.

Eksterne henvisninger

Efterfulgte:
David Nielsen
F.C. København Årets spiller
2000
Efterfulgtes af:
Sibusiso Zuma