Forskel mellem versioner af "Drivhus"

Spring til navigation Spring til søgning
4 bytes fjernet ,  for 5 år siden
m
ingen redigeringsopsummering
m
m
Et '''drivhus''' er en bygning i [[glas]] eller plastik til "drivning" (dvs. tidligere vækst) af [[grøntsag]]er, [[frugt]] og [[blomst]]er. Formålet med et drivhus er at skabe et miljø for [[plante]]rne inde i huset, hvor der er varmere end i det åbne [[miljø]] udenfor. [[Strålevarme]]n fra [[Solen]] kan uhindret passere husets glas- eller plastic-flader, og varmer jord, planter og andre ting indenfor op, så de udsender lidt varmestråling. Denne "sekundære" varmestråling har en anden og længere [[bølgelængde]] end strålingen fra Solen, og derfor kan den ikke så let passere drivhusets vægge og loft. Derfor ophobes denne varmeenergi inde i huset.
 
Den passive opvarmning ved opsamling af varmeenergi er dog kun sjældent tilstrækkelig, og derfor er drivhuse altid forsynet med udstyr til kunstig opvarmning. Små, uopvarmede glashuse bør derfor egentlig kaldes [[væksthus]]evæksthuse.
 
Visse gasarter i atmosfæren, herunder de menneskeskabte, har samme egenskaber overfor varmestråling som drivhusets glas eller plastic — se [[drivhuseffekt]].

Navigationsmenu