Nilkrokodille: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Atcovi (diskussion | bidrag)
kersiv
commons, wikispecies oa ret
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Nile Crocodile Side View 2620px.jpg|thumb|Nilkrokodille]]
[[Fil:Nile Crocodile Side View 2620px.jpg|thumb|Nilkrokodille]]
'''Nilkrokodille''' (''Crocodylus niloticus'') er en af 4 arter i [[Afrika]], og den næststørste af krokodillearterne. Nilkrokodillen findes udover det meste af [[Afrika]] syd for [[Sahara]], og på øen [[Madagaskar]]. Nilkrokodillen kan blive op til 5,5 meter lang og veje 500 kg, De største eksemplarer er blevet målt i [[Tanzania]] og var 6,45 m lang og vejede 1090 kg.
'''Nilkrokodille''' (''Crocodylus niloticus'') er en af 4 arter krokodiller i [[Afrika]], og den næststørste af arterne. Nilkrokodillen findes i det meste af Afrika syd for [[Sahara]], og på øen [[Madagaskar]]. Nilkrokodillen kan blive op til 5,5 [[meter|m]] lang og veje 500 kg, De største eksemplarer er blevet målt i [[Tanzania]] og var 6,45 m lange og vejede 1090 kg.

Nilkrokodillen er det dyr på jorden med den kraftigste bidestyrke. Den bider med 3,5 [[ton|t]]/cm². Det næste dyr i rækken er den nordamerikanske [[alligator]] som kun bider med 1,5 t/cm². Den bider altså mere end dobbelt så hårdt. Sammenlignet med menneskets bidestyrke på 105 kg/cm², er den en frygtindgydende dræber. Den jager ofte store dyr, og nedlægger jævnligt flodheste, og det er bevist, at de kan forsøge at nedlægge en elefant.

== Eksterne henvisninger ==
{{wikispecies2|Crocodylus niloticus}}
{{commonscat|Crocodylus niloticus}}


Nilkrokodillen er det dyr på jorden med den kraftigste bidestyrke. Den bider med 3,5 Ton/cm2. Det næste dyr i rækken er den nordamerikanske [[alligator]] som kun bider med 1,5 ton/cm2. Den bider altså mere end dobbelt så hårdt. Sammenlignet med menneskets bidestyrke på 105 kg/cm2, den siges at være en frygtindgydende dræber. Den går også ofte efter store dyr, og nedlægger jævnligt flodheste, og på kamera er det endda blevet bevist, at de kan forsøge at nedlægge en elefant.
{{Ingen kilder|dato=juli 2012}}
{{Ingen kilder|dato=juli 2012}}
{{dyrstub}}
{{dyrstub}}

Versionen fra 15. mar. 2016, 13:39

Nilkrokodille

Nilkrokodille (Crocodylus niloticus) er en af 4 arter krokodiller i Afrika, og den næststørste af arterne. Nilkrokodillen findes i det meste af Afrika syd for Sahara, og på øen Madagaskar. Nilkrokodillen kan blive op til 5,5 m lang og veje 500 kg, De største eksemplarer er blevet målt i Tanzania og var 6,45 m lange og vejede 1090 kg.

Nilkrokodillen er det dyr på jorden med den kraftigste bidestyrke. Den bider med 3,5 t/cm². Det næste dyr i rækken er den nordamerikanske alligator som kun bider med 1,5 t/cm². Den bider altså mere end dobbelt så hårdt. Sammenlignet med menneskets bidestyrke på 105 kg/cm², er den en frygtindgydende dræber. Den jager ofte store dyr, og nedlægger jævnligt flodheste, og det er bevist, at de kan forsøge at nedlægge en elefant.

Eksterne henvisninger

DyrSpire
Denne artikel om dyr er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.