Forskel mellem versioner af "Abu Bakr"

Spring til navigation Spring til søgning
1.651 bytes tilføjet ,  for 4 år siden
Fjerner version 8479057 af Xhmee (diskussion)
(Fjerner version 8477988 af Rmir2 (diskussion) I sin nuværende form er tilføjelsen langt fra subjektiv til at kunne anvendes på wikipedia, tag evt. et kig på den engelske wiki som inspiration)
(Fjerner version 8479057 af Xhmee (diskussion))
[[Fil:Abu Bakr stops Meccan Mob.jpg|thumb|Abu Bakr stopper et opløb i Mekka.]]
'''Abū Bakr''', ʿAbd Allāh b. Quhāfa ʿUthmān b. ʿĀmir b. ʿAmr. b. Kaʿb b. Saʿd b. Taym b. Murra (d. [[22]] [[Jumâda II|Jumādā II]] [[13]]/[[23]]. [[august]] [[634]]) var en velkendt fælle af [[profeten]] [[Muhammed]], samt profetens svigerfader og historisk efterfølger [[kalif]] (''khalīfa''). Indenfor [[sunnisme]] betegnes han generelt som den første af de fire [[retledte kaliffer]] (''khulafāʾ al-rāshidūn'').
 
==Liv og gerning==
Abu Bakr var født i [[Mekka]], en [[quraisher|quraishi]] af Banu Taim-klanen. Ifølge tidlige muslimske historikere var han en handelsmand og højt anerkendt som dommer, som tolker af drømme og som en, som var lærd i Mekkas traditioner. Han var en af de sidste personer, man ville have forventet skulle konvertere til troen prædiket af hans stammefrænde [[Muhammed]]. Alligevel var han en af de første, som konverterede til [[Islam]] og central i konverteringen til mange af quraisher og indbyggere i Mekka.
 
Oprindelig blev han kaldt ''Abd-ul-Ka'ba'' ("tjener af Guds hus"), men da han konverterede, tog han navnet ''Abd-Allah'' ("tjener af Gud"). Men han bliver almindeligvis kaldt ''Abu Bakr'' (fra det arabiske ord ''bakr'' betyder en ung kamel) på grund af sin interesse i at opfostre [[dromedar|kameler]]. [[sunni islam|Sunni-muslimer]] anerkender ham også som Al-Siddiq ("den sandfærdige" eller "oprigtige"). Hans fulde navn var Abd-Allah ibn Abi Quhaafah.
 
Abu Bakr, en gang en velstående mand, gjorde sig selv fattig ved at frigive otte muslimske slaver for at redde dem fra deres polyteistiske mestre: [[Bilal]], [[Abu Fakih]], [[Ammar]], [[Abu Fuhayra]], [[Lubaynah]], [[Al-Nahdiah]], [[Umm Ubays]] og [[Zinnira]].
[[Fil:Abu Bakr stops Meccan Mob.jpg|200px|thumb|left|Abu Bakr stopper et oppløp i Mekka.]]
Han var en af Muhammeds konstante kompagnoner. Da Muhammed flygtede fra Mekka i [[hijra]] i [[622]], var Abu Bakr den eneste, som fulgte ham. Abu Bakr blev også knyttet til Muhammed gennem ægteskab, da Abu Bakrs datter [[Aisha]] blev bortgiftet til Muhammed kort tid efter flytningen til [[Medina]].
 
== Eksterne henvisninger ==
93.383

redigeringer

Navigationsmenu