Forskel mellem versioner af "Lingua franca"

Spring til navigation Spring til søgning
2 bytes tilføjet ,  for 4 år siden
m
Linkfix
m (Tilføjelse af yderligere oplysninger, jf. artikel om Persianate i Engelsk Wikipedia)
m (Linkfix)
Et '''lingua franca''' er et fælles sprog, der benyttes til kommunikation mellem mennesker, der ikke har et fælles modersmål, og udtrykket ''lingua franca'' anvendes især om det, der er fremmedsprog for begge parter.
 
For eksempel er [[Engelsk (sprog)|engelsk]] lingua franca i størstedelen af det videnskabelige miljø. Tidligere var [[Fransk (sprog)|fransk]] lingua franca blandt [[diplomat]]er, mens mange [[begreb]]er fra [[handel]]s- og [[købmand]]sverden er af [[tysk (sprog)|tysk]] eller [[italiensk (sprog)|italiensk]] oprindelse. I middelalderen var [[Latin (sprog)|latin]] det internationale sprog i vesten, der havde status af som lingua franca, medens [[persisk]] havde status af lingua franca i området fra Sydøsteuropa til Sydvestasien.
 
Engelsk kaldes også det nutidige ''globalsprog'', men det er ikke nødvendigvis det samme som ''lingua franca'', for efterhånden kan et stadigt større antal mennesker have globalsproget som deres primære sprog, samtidig med at små sprog uddør. Men hvis globalsproget er ens modersmål, har man det ikke som lingua franca.
40.178

redigeringer

Navigationsmenu