Louisiana Purchase Exposition: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Tilføjer Commonscat - kategori på Commons har samme navn som artiklen.
m fix links
Linje 3: Linje 3:
'''Louisiana Purchase exposition''' uofficielt kendt som '''Verdensudstillingen i St. Louis''' var en [[Verdensudstilling]] afholdt i [[St. Louis]], [[USA]] i [[1904]], for at fejre hundredåret for [[Louisiana-købet]]. Udstillingen varede fra [[30. april]] til [[1. december]] [[1904]].
'''Louisiana Purchase exposition''' uofficielt kendt som '''Verdensudstillingen i St. Louis''' var en [[Verdensudstilling]] afholdt i [[St. Louis]], [[USA]] i [[1904]], for at fejre hundredåret for [[Louisiana-købet]]. Udstillingen varede fra [[30. april]] til [[1. december]] [[1904]].


Udstillingens område på 4,9 kvadratkilometer, designet af [[George Kessler]]<ref name="handbook">[http://www.tshaonline.org/handbook/online/articles/KK/fke44.html Handbook of Texas Online] – [http://www.tshaonline.org/handbook/online/articles/KK/fke44.html KESSLER, GEORGE E.]. set 18. maj 2006.</ref>, var placeret i [[Forest Park]] og dele af [[Wahington University]]s campus, og var den største udstilling på den tid. Der var godt 1.500 bygninger sammenbundet af godt 120 kilometer veje og stier.
Udstillingens område på 4,9 kvadratkilometer, designet af [[George Kessler]]<ref name="handbook">[http://www.tshaonline.org/handbook/online/articles/fke44 Handbook of Texas Online] – [http://www.tshaonline.org/handbook/online/articles/fke44 KESSLER, GEORGE E.]. set 18. maj 2006.</ref>, var placeret i [[Forest Park]] og dele af [[Wahington University]]s campus, og var den største udstilling på den tid. Der var godt 1.500 bygninger sammenbundet af godt 120 kilometer veje og stier.


Der var udstillinger fra 62 lande, USAs regering og 43. af de dengang 45 amerikanske stater.
Der var udstillinger fra 62 lande, USAs regering og 43. af de dengang 45 amerikanske stater.

Versionen fra 30. mar. 2016, 09:41

Billede fra Louisiana Purchase Exposition.
Postkort - i stereo – fra udstillingen i 1904.

Louisiana Purchase exposition uofficielt kendt som Verdensudstillingen i St. Louis var en Verdensudstilling afholdt i St. Louis, USA i 1904, for at fejre hundredåret for Louisiana-købet. Udstillingen varede fra 30. april til 1. december 1904.

Udstillingens område på 4,9 kvadratkilometer, designet af George Kessler[1], var placeret i Forest Park og dele af Wahington Universitys campus, og var den største udstilling på den tid. Der var godt 1.500 bygninger sammenbundet af godt 120 kilometer veje og stier.

Der var udstillinger fra 62 lande, USAs regering og 43. af de dengang 45 amerikanske stater.

Bygninger

Som ved World's Columbian Exposition i Chicago i 1893, var de fleste bygninger ved udstillingen midlertidige konstruktioner, der kun skulle stå i et til to år. De blev bygget af et billigt materiale, der bestod af gips og hampfibre. På trods af dette står flere af bygningerne endnu.

The Palace of fine arts, designet af Cass Gilbert, havde en stor indendørs skulpturpark inspireret af det romerske Caracalla Badene. Det huser i dag St. louis kunstmuseum.

Udstillingens administrationsbygning er i dag Brookings Hall, en del af Washington University. En kopi af bygningen blev rejst ved Northwest Missouri State University grundlagt i 1905 i Maryville, Missouri.

Festival Hall indeholdt verdens største Orgel på den tid. Efter udstillingen blev det købt af John Wanamaker og indbygget i Wanaker's, der var det første Stormagasin i Philadelphia.

Nye Madvare

En del madvare blev præsenteret og populariseret på udstillingen for første gang. Heriblandt, Isvafler, Hotdogs, Iste, Jordnødesmør, Candyfloss og Dr. Pepper

Sommer-OL 1904

Sommer-OL 1904 var en dal af udstillingen i St. Louis. Det var det første OL der blev afholdt i USA. Sportsarrangementerne var spredt over flere måneder, og blev overskygget af verdensudstillingen. Med høje rejseudgifter valgte mange europæiske atleter ikke at stille op. Heller ikke de moderne olympiske leges grundlægger Pierre de Coubertin mødte op.

Deltagende Lande

Lande med egne bygninger

Land Bygning Senere brug
Argentina Argentina En rekonstruktion af 3. og 4. fag af Casa Rosada
Belgien Belgien En stor, gammel flamsk konstruktion med en 39,9 meter høj kuppel Brugt som Bryggeri ved en glasfabrik i St. Louis
Brasilien Brasilien Stor bygning med en 41,4 meter høj kuppel.
Canada Canada En gotisk Henry VII bygning
Sri Lanka Ceylon En model af Dalada Maligwa, et kendt Buddha tempel.
Cuba Cuba Typisk villa fra Havana.
Frankrig Frankrig Model af Grand Tanion fra Versailles med en indhegnet have.
Guatemala Guatemala Lille kolonial bygning
Holland Holland Model af en hollands villa fra det 18. århundrede
Indien Indien En model af Itmad-ud-Daula med minaretter i hvert hjørne.
Italien Italien Model af en romersk villa
Japan Japan 7 store bygninger i en japansk have. Nogle af bygningerne blev flyttet til New York.
Mexico To etagers kolonialt hus, med et tårn i midten
Nicaragua Nicaragua Den mindste udenlandske bygning. En kopi af en spansk villa.
Persien En Pavillon i haven til Palace of Varied Industries.
Thailand Siam En model af Ben Chama templet i Bangkok
Storbritannien Storbritannien En model af orangeriet ved Kensington Palace i London
Sverige Sverige Et Svensk bondehus Købt af Bethany College i Lindenborg, en svensk by i Kansas.
Tyske Kejserrige Tyskland En model af centrale dele af Schloss Charlottenburg i Berlin.
USA USA 43 stater ud af 45 stater havde hver deres bygning.
Østrig Østrig En bygning kaldet Moderne Kunst, der indeholdt skulpture og malerier.

Andre Lande

Referencer

Eksterne henvisninger

Koordinater: 38°38′19″N 90°17′09″V / 38.6385°N 90.2859°V / 38.6385; -90.2859