Ruslands flag: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Dipsacus fullonum bot, fjerner ændringer fra Troldkogle (diskussion | bidrag)
En lille redigering for at fortælle hvad flaget betød
Linje 8: Linje 8:
Ruslands [[orlogsflag]] er hvidt med blåt [[andreaskors]].
Ruslands [[orlogsflag]] er hvidt med blåt [[andreaskors]].


Da [[bolsjevik]]kerne tog magten i [[1917]] blev Rusland en [[Russiske SFSR|sovjetrepublik]] og fik et rødt flag med [[hammer og segl]] og en blå [[vertikal]] stribe. [[22. august]] [[1991]] blev igen den hvid-blå-røde trikolore Ruslands flag.
Da [[bolsjevik]]kerne tog magten i [[1917]] blev Rusland en [[Russiske SFSR|sovjetrepublik]] og fik et rødt flag med [[hammer og segl]] og en blå [[vertikal]] stribe for at symboliserer arbejderklassen i russland da bolsjevikkerne tog magten i Rusland og gav den til arbejderne. [[22. august]] [[1991]] blev igen den hvid-blå-røde trikolore Ruslands flag.


{{Asiatiske flag}}
{{Asiatiske flag}}

Versionen fra 20. apr. 2016, 17:56

Ruslands flag
Ruslands orlogsflag
Sovjetrepublikken Ruslands flag 1954-1991

Ruslands flag (russisk: флаг России) er en trikolore med tre lige horisontale felter. Hvidt på toppen, blåt i midten, og rødt i bunden.

Flaget blev brugt til søs af det russiske militær siden ca. 1693 og blev indført som koffardiflag i 1705. Den 7. maj 1883 blev det også brugt på land, men blev først officielt statsflag i 1896.

Ruslands orlogsflag er hvidt med blåt andreaskors.

Da bolsjevikkerne tog magten i 1917 blev Rusland en sovjetrepublik og fik et rødt flag med hammer og segl og en blå vertikal stribe for at symboliserer arbejderklassen i russland da bolsjevikkerne tog magten i Rusland og gav den til arbejderne. 22. august 1991 blev igen den hvid-blå-røde trikolore Ruslands flag.



FlagSpire
Denne artikel om flag eller vexillologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.