Minecraft: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 35: Linje 35:
|hjemmeside = [http://www.minecraft.net Minecraft.net]
|hjemmeside = [http://www.minecraft.net Minecraft.net]
}}
}}
LIVA SUT MIN GANGSTER PØLSE WOAW DET ER EN STOR FULG
'''''Minecraft''''' er et [[Computerrollespil|sandkasse-computerspil]]<ref> {{cite web | url = http://www.firingsquad.com/games/minecraft_review/ | title = Minecraft: The Coolest Game You've Never Heard Of | accessdate = 2012-06-07 | last = VanDerWerf | first = Jacob | author = FiringSquad}}</ref>, der er udviklet i [[Java (programmeringssprog)|Java]] og inspireret af spillet [[Infiniminer]]<ref> {{cite web | url = http://notch.tumblr.com/post/227922045/the-origins-of-minecraft | title = The origins of Minecraft : The Word of Notch | accessdate = 2012-06-07 | last = Persson | first = Markus}}</ref>, skabt af [[Markus "Notch" Persson]]([[Markus Alexej Persson]]) og bliver i øjeblikket opdateret og vedligeholdt af selskabet [[Mojang AB]], som blev stiftet af [[Notch]].
I spillet styrer man en virtuel person/figur, som kan ødelægge eller placere blo SUT MIN STORE FEDE PIK dre spillere. Det overordnede mål i spillet er at samle ressourcer og bygge ting, bygninger, eller hvad man finder på, for at overleve mod monstre der kommer frem i mørket komme ned i nether og the end og kæmpe mod bosser som 'Wither' eller 'Ender Dragon'. I dag (28-10-2015) har ''Minecraft'' over 40 millioner registrerede brugere, og over 21 millioner har købt den fulde version, spillet siden det kom på markedet.<ref> {{cite web | url = https://www.minecraft.net/stats | title = Minecraft | accessdate = 2012-06-07 | author = Mojang | quote = 31,115,270 registered users, of which 6,155,886 (19.78%) have bought the game. }}</ref>

[[Geodatastyrelsen]] har frigivet en model af hele [[Danmark]] i ''Minecraft''.<ref>{{cite news |url=http://www.gst.dk/emner/frie-data/minecraft/# |title=Danmarks frie geodata i en ''Minecraft''-verden |work=Geodatastyrelsen |date=2014 |accessdate=2014-06-27 }}</ref>


== MineCon ==
== MineCon ==

Versionen fra 3. maj 2016, 10:45

Spekulativ artikel
Bemærk at denne artikel er præget af spekulationer og bør omskrives, så fakta er understøttet af verificerbare kilder.
Minecraft
Generelle oplysninger
Udvikler Mojang
Udgiver Mojang AB
Serie Minecraft Rediger på Wikidata
Designer Markus "Notch" Persson Jens Bergensten
Programmør Jens Bergensten Rediger på Wikidata
Komponist C418
Kumi Tanioka
Gareth Coker
Lena Raine Rediger på Wikidata
Distributør PlayStation Store
Microsoft Store
Nintendo eShop
App Store
Google Play Rediger på Wikidata
Motor Lightweight Java Game Library Rediger på Wikidata
Udgivet Classic: 17. maj 2009
Indev: 23. december 2009
Infdev: 27. februar 2010
Alpha: 28. juni 2010
Beta: 20. december 2010
Fuld Version: 18. november 2011
Seneste version 1.9.2
Genre Sandbox, Adventure
Spiltype Singleplayer
Multiplayer
Platforme Java platform
Java applet
Android
iOS
Xbox 360
Raspberry Pi
PS3
Medier Download fra http://minecraft.net,
Google Play og App Store
Aldersgrænse Ingen
Eksterne links
Minecraft.net
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

LIVA SUT MIN GANGSTER PØLSE WOAW DET ER EN STOR FULG

MineCon

MineCon er en årlig Minecraft-konference.

31. august 2010 afholdtes MineCon for første gang. Det var - på trods af navnet - egentlig blot en spontan samling af lidt over 50 Minecraft-fans i Bellevue, Washington.

I 2011 blev det næste "MineCon" afholdt, og denne gang under lidt mere officielle former. Arrangementet foregik i Las Vegas den 18.19. november, hvor det færdige Minecraft endelig blev udgivet. 4.500 fans i alderen 2-105 år fra 24 lande deltog. Alle der købte en billet fik en speciel kappe i Minecraft, som kun Mojang-medarbejdere normalt kunne få. Senere er det blevet mere almindeligt, da gæster ved senere afholdte Minecon også har fået en.

I 2012 blev MineCon afholdt den 24. og 25. november i Disneyland Paris.[1] Der kom 4.500 fans som alle fik en kappe.

I 2013 blev Minecon afholdt i Orlando, Florida.

I 2014 blev Minecon afholdt i Tyskland

I 2015 Blev Minecon afholdt i London

Gameplay

Minecraft er et overlevelsesspil, hvor der gælder om at overleve, med de ressourcer man har til rådighed. Når man starter et nyt spil, bliver der genereret en ny verden, med alle råstoffer, som findes i Minecraft. Som spiller går det helt simpelt ud på at finde råstoffer, crafte dem om til værktøjer, maskiner og andet, og på den måde gøre det lettere at overleve. Spillet er bygget op af blokke, som for det meste er firkantede. Blokke som sten, jord, sand og grus er almindelige, mens blokke som diamant, guld og smaragd (fra 1.3.1) er mere sjældne. Om natten bliver der så tilføjet diverse monstre til spillet, som udgør ens fjender. De kan slås med sværd, bue og pil, samt finurlige opfindelser, som spilleren selv laver.

  • Multiplayer

Det er muligt at spille multiplayer i Minecraft, som betyder at du kan spille online, med venner og fremmede helt gratis, da Mojang har udviklet en server. Det betyder at alle kan lave en server. Serveren kan downloades på Minecraft's officielle hjemmeside.

Survival

Survival er et gameplay hvor man spiller spillet med en større udfordring end eksempelvis creative. For at kunne bygge, skal man først indsamle materialer som man bruger til at bygge bygninger og grave miner med. Våben og værktøj er nødvendigt for at kunne overleve. Specielle ressourcer kan kun samles ved brug af specialværktøj.

Der er tre andre aspekter i Minecrafts overlevelses-del, som adskiller sig fra den kreative tilstand ved:

  • at man har en helbredsbjælke, så man har mulighed for at 'dø', når den er tom. Man mister helbred, når man slår sig, kvæles eller på anden måde blive skadet.
  • at man har en sultbjælke (hungerbar), så man skal spise med mellemrum alt efter, hvor meget og hvad man henholdsvis spiser og foretager sig.
  • at der findes et slutspil (endgame), hvor man skal slås mod en stor drage kaldet enderdragen (enderdragon), enderdragen har meget liv og er svær at kæmpe imod. Enderdragen har meget betydning for spillet.

Creative

Creative er en spiltilstand i Minecraft, som gør det muligt at bygge konstruktioner uden at tænke på ressourcer. Man er ikke påvirket af sult, og man er udødelig (Man kan dog 'dø' ved at grave sig ned forbi 'bedrock' ved '0-punktet'), og kan flyve frit rundt i spillets verden. Spilleren har adgang til alle ressourcer fra survival, og dertil nogen specielle ting som det ikke er muligt at skaffe, fra han/hendes rygsæk (inventory). Alle væsener i spillet, herunder fjendtlige monstre, kan stadig forekomme under rette forhold, men de kan ikke angribe spilleren uden provokation fra spillerens side.

Classic

Den første version af Minecraft, Classic, er nu en form for demo-version af det rigtige spil. I modsætning til den fulde version er spillet gratis, det eneste det kræver for at man kan spille er bare at registre sig som bruger på minecraft.net. Det fungerer meget på samme måde som Creative, det vil sige at, spilleren har ubegrænsede ressourcer, til at bygge med, og at han/hun kan smadre blokke med ét klik. Der er ingen mobs (dyr og monstre), og der er en række færre blokke. Nogle blokke fungerer anderledes i Classic, da deres adfærd er blevet ændret og modificeret i nyere opdateringer, for eksempel vil TNT i Classic bare blive udvundet ligesom alle andre blokke, mens det i Alpha og de tidlige Beta-versioner ville sprænge.

Classic kan blive spillet både i browser, downloades, og spilles både som enkelt spiller og flere spillere sammen.

Vinder-kriterierne

Selvom Minecraft for det meste er et sandbox-game (sandkassespil), indeholder det også nogle eventyrselementer, som også optræder i f.eks. World Of Warcraft. Hvis man skal give spillet et mål må det være at tage til den tredje dimension, The End, og besejre Ender-dragen. Denne dimension er også hjemsted for Endermens, en race af mobs, som kan teleportere sig, og mærke hvornår man kigger på dem. For at finde The End, må man først opdage de computergenererede Strongholds, og kæmpe sig vej til en End-portal.

Ved at slå End-dragen ihjel får spilleren mulighed for at forlade End-dimensionen via en portal, hvilket vil frembringe spillets rulletekster, og en lille konversation mellem spilleren og gud. Derefter vil spilleren komme tilbage til den originale verden. Når man har dræbt End-dragen stiger man cirka 100 levels.

Demo

Minecraft demo-version er en gratis version af Minecraft. Man kan ikke spille online i demo versionen, kun have en verden af gangen og spille ca halvanden time pr. verden. Men nu i version 1.4.5 kan man spille en verden så lang tid man vil og man ville kunne spille multiplayer.

Mods

Minecraft er mod-kompatibel og derfor kan udviklere med forstand på Java lave udvidelser til spillet, for eksempel tilføje nye værktøjer, maskiner mobs(modstander, dyr) eller andet. Det er muligt at få specielle "server-mods" som giver større mulighed for at konfigurere sin multiplayer-server. En af de mere avancerede er Bukkit, men hvis man bare vil opgradere sin server på en enkel måde, kan man også installere f.eks. Simple Server.

Kulturen omkring Minecraft

Der er en større fankultur omkring Minecraft, med vejledninger (både som bøger og online - dels traditionelle websites, dels YouTube-kanaler), merchandise, klaner og konkurrencer.

Referencer

  1. ^ Ward, Mark (26. november, 2012). "Minecraft fans gather for Minecon in Paris". BBC News Online. BBC. Hentet (14. september, 2013). {{cite web}}: Tjek datoværdier i: |accessdate= og |date= (hjælp)

Eksterne henvisninger

computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.