Ishal: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Patchfinder (diskussion | bidrag)
m Ændrede sorteringen i Kategori:Skøjtehaller: " " ved hjælp af Hotcat
Patchfinder (diskussion | bidrag)
m Patchfinder flyttede siden Skøjtehal til Ishal hen over en omdirigering: flytter artiklen for at begrebet også kan rumme curlinghaller.
(Ingen forskel)

Versionen fra 16. maj 2016, 09:27

Helsingfors ishall i Finland

En skøjtehal eller ishal er et indendørs idrætsanlæg, som er beregnes til udøvelse af sportsgrene, som udøves på is. Idrætsanlægget kan benyttes til idrætsgrene som bandy, curling, ishockey, kunstskøjteløb, skøjteløb på tid (kortbaneløb på skøjter og hurtigløb på skøjter) og frit skøjteløb. Selve isbanen har ofte karakter af en skøjtebane og er typisk omgivet af tilskuertribuner.

Skøjtehaller er i nogle dele af verden en forudsætning for at kunne udøve de idrætsgrene, der kræver is, eftersom sæsonen ellers bliver for kort pga. varme.

En skøjtehal kan have karakter af en multihal, der benyttes til en række af idrætsgrene på is, men den kan også være målrettet til en specifik issport såsom ishockey, curling eller hurtigløb på skøjter.

I Nordamerika er det almindeligt med skøjtehaller, der primært benyttes til ishockey, hvorfor disse ofte kaldes for ishockeyarenaer.

Skøjtehaller i Danmark

De fleste store byområder i Danmark har skøjtehaller. Desuden findes der skøjtehaller i forbindelse med nogle feriecentre.