Kaptajn Nemo: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
småret
ex flertydig
Linje 1: Linje 1:
'''Kaptajn Nemo''' er en af hovedpersonerne i [[Jules Verne]]s roman, [[En verdensomsejling under havet]] og biperson i en anden af hans romaner, [[Den hemmelighedsfulde ø]]. Nemo betyder "ingen", og han er i det hele taget en gådefuld figur. Han har været meget rig og veluddannet og har kunnet bygge en [[undervandsbåd]], [[Nautilus]] hvor han har kunnet trække sig tilbage fra verden og leve af havets dyr og planter. Han støtter undertrykte [[grækere]] med værdier fra sunkne skibsvrag, og han hader [[Storbritannien]], det antydes at han har haft frygtelige oplevelser i et land med engelsk [[kolonistyre]].
'''Kaptajn Nemo''' er en af hovedpersonerne i [[Jules Verne]]s roman, [[En verdensomsejling under havet]] og biperson i en anden af hans romaner, [[Den hemmelighedsfulde ø]]. Nemo betyder "ingen", og han er i det hele taget en gådefuld figur. Han har været meget rig og veluddannet og har kunnet bygge en [[undervandsbåd]], [[Nautilus (En verdensomsejling under havet)|Nautilus]] hvor han har kunnet trække sig tilbage fra verden og leve af havets dyr og planter. Han støtter undertrykte [[grækere]] med værdier fra sunkne skibsvrag, og han hader [[Storbritannien]], det antydes at han har haft frygtelige oplevelser i et land med engelsk [[kolonistyre]].
 
 
== Advarsel! - Handling, afslutning og/eller plot afsløres i det følgende.==
== Advarsel! - Handling, afslutning og/eller plot afsløres i det følgende.==

Versionen fra 17. maj 2016, 01:49

Kaptajn Nemo er en af hovedpersonerne i Jules Vernes roman, En verdensomsejling under havet og biperson i en anden af hans romaner, Den hemmelighedsfulde ø. Nemo betyder "ingen", og han er i det hele taget en gådefuld figur. Han har været meget rig og veluddannet og har kunnet bygge en undervandsbåd, Nautilus hvor han har kunnet trække sig tilbage fra verden og leve af havets dyr og planter. Han støtter undertrykte grækere med værdier fra sunkne skibsvrag, og han hader Storbritannien, det antydes at han har haft frygtelige oplevelser i et land med engelsk kolonistyre.  

Advarsel! - Handling, afslutning og/eller plot afsløres i det følgende.

I den hemmelighedsfulde ø er alle hans mænd døde og han er alene tilbage i Nautilus, til sidst lader han Nautilus med ham selv om bord gå til grunde i et vulkanudbrud.