Renminbi: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata
m Småret + tilføjelse: kinesisk tegn for yuan, jiao og fen
Linje 1: Linje 1:
'''Renminbi''' (traditionel kinesisk: 人民幣, eller: 人民币) er [[valuta]]en i [[Folkerepublikken Kina]]. [[ISO 4217|Valutakoden]] for renminbi er CNY.
'''Renminbi''' (traditionel kinesisk: 人民幣, eller: 人民币) er [[valuta]]en i [[Folkerepublikken Kina]]. [[ISO 4217|Valutakoden]] for renminbi er CNY.


Selve grundenheden af renminbi er '''yuan''', som deles op i 10 jiao. Som igen deles op i 10 fen. Den største enhed er 100 yuan og den mindste er 1 fen.
Selve grundenheden af renminbi er '''yuan''' (kinesisk: 元), som deles op i 10 ''jiao'' (kinesisk: 角), der igen er opdelt i 10 ''fen'' (kinesisk: 分). Den største enhed er 100 yuan. og den mindste er 1 fen.


Renminbi blev sat i omløb lige før den [[kommunisme|kommunistiske]] overtagelse i [[1949]]. En af det nye styres første opgaver var at få en ende på hyper[[inflation]]en som havde plaget [[Kina]] siden slutningen af [[Kuomintang]]perioden.
Renminbi blev sat i omløb lige før den [[kommunisme|kommunistiske]] overtagelse i [[1949]]. En af det nye styres første opgaver var at få en ende på hyper[[inflation]]en, som havde plaget [[Kina]] siden slutningen af [[Kuomintang]]perioden.


I årene med [[planøkonomi]] blev vekslingskursen på renminbi sat urealistisk højt i forhold til vestlige landes [[valuta]], og der blev indført strenge regler for omveksling. Renminbi veksles stadig til overkurs den dag i dag.
I årene med [[planøkonomi]] blev vekselkursen på renminbi sat urealistisk højt i forhold til vestlige landes [[valuta]], og der blev indført strenge regler for omveksling. Renminbi veksles stadig til overkurs den dag i dag.


Ordret oversat betyder renminbei "folkets mønt" eller "folkets valuta".
Ordret oversat betyder renminbi "folkets mønt" eller "folkets valuta".


== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==

Versionen fra 17. maj 2016, 21:30

Renminbi (traditionel kinesisk: 人民幣, eller: 人民币) er valutaen i Folkerepublikken Kina. Valutakoden for renminbi er CNY.

Selve grundenheden af renminbi er yuan (kinesisk: 元), som deles op i 10 jiao (kinesisk: 角), der igen er opdelt i 10 fen (kinesisk: 分). Den største enhed er 100 yuan. og den mindste er 1 fen.

Renminbi blev sat i omløb lige før den kommunistiske overtagelse i 1949. En af det nye styres første opgaver var at få en ende på hyperinflationen, som havde plaget Kina siden slutningen af Kuomintangperioden.

I årene med planøkonomi blev vekselkursen på renminbi sat urealistisk højt i forhold til vestlige landes valuta, og der blev indført strenge regler for omveksling. Renminbi veksles stadig til overkurs den dag i dag.

Ordret oversat betyder renminbi "folkets mønt" eller "folkets valuta".

Eksterne henvisninger


ArtikelstumpSpire
Denne artikel om penge eller valuta er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.