Bryggeriforeningen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
omkat
m Rettelse af link og navn (Ølakademiet)
Linje 7: Linje 7:
Bryggeriforeningen er desuden medejer af [[Den Skandinaviske Bryggerhøjskole]], der er en af verdens førende uddannelsesinstitutioner for bryggere.
Bryggeriforeningen er desuden medejer af [[Den Skandinaviske Bryggerhøjskole]], der er en af verdens førende uddannelsesinstitutioner for bryggere.


Bryggeriforeningen arbejder derudover på at skabe øget kendskab om øl. Det gør foreningen bl.a. ved at finansiere [[Brygmesterkorpset]], som består af en række brygmestre, som tager rundt i landet og fortæller om øl. Derudover udgiver foreningen en trykt ølguide, undervisningsmateriale om øl til kokke- og tjenerskoler og driver informationssiden [[Ølguiden]].
Bryggeriforeningen arbejder derudover på at skabe øget kendskab om øl. Det gør foreningen bl.a. ved at finansiere [[Brygmesterkorpset]], som består af en række brygmestre, som tager rundt i landet og fortæller om øl. Derudover udgiver foreningen en trykt ølguide, undervisningsmateriale om øl til kokke- og tjenerskoler og driver informationssiden [[Ølakademiet]].


==Ledelse==
==Ledelse==
Linje 16: Linje 16:
*[http://www.goda.dk/ GODA]
*[http://www.goda.dk/ GODA]
*[http://www.brewingschool.dk/ Den skandinaviske Bryggerhøjskole]
*[http://www.brewingschool.dk/ Den skandinaviske Bryggerhøjskole]
*[http://www.olguiden.dk/ Ølguiden]
*[http://www.olakademiet.dk/ Ølakademiet]


[[Kategori:Brancheforeninger]]
[[Kategori:Brancheforeninger]]

Versionen fra 21. sep. 2006, 13:30

Bryggeriforeningen, med hjemsted i Valby i København, er brancheorganisation og fælles talerør for bryggerier og tapperier i Danmark, som producerer øl, læskedrik eller kildevand.

Bryggeriforeningen er den organisation i Danmark, som varetager og formidler hele øl- og læskedrikbranchens interesser overfor folketinget, myndigheder, medier og den øvrige offentlighed. Det drejer sig bl.a. om fælles erhvervs-, miljø-, fødevare- og sundhedspolitiske synspunkter. Bryggeriforeningen repræsenterer desuden sine medlemmer i organisationer, som internationalt arbejder for at fremme øl- og læskedrikbranchens interesser.

Bryggeriforeningen er den største bidragsyder til foreningen Gode Alkoholholdninger, GODA, der via målrettede kampagner arbejder på at fremme god alkoholkultur og derved modvirke misbrugssituationer.

Bryggeriforeningen er desuden medejer af Den Skandinaviske Bryggerhøjskole, der er en af verdens førende uddannelsesinstitutioner for bryggere.

Bryggeriforeningen arbejder derudover på at skabe øget kendskab om øl. Det gør foreningen bl.a. ved at finansiere Brygmesterkorpset, som består af en række brygmestre, som tager rundt i landet og fortæller om øl. Derudover udgiver foreningen en trykt ølguide, undervisningsmateriale om øl til kokke- og tjenerskoler og driver informationssiden Ølakademiet.

Ledelse

Direktør: Niels Hald

Eksterne henvisninger