Forskel mellem versioner af "Den Europæiske Revisionsret"

Spring til navigation Spring til søgning
En stavefejl
m (bot: indsæt skabelon autoritetsdata)
(En stavefejl)
Revisionsretten blev etableret som følge af [[Bruxelles-traktaten]] og afløste Kontrolkommissionen. Da [[Maastrichttraktaten]] trådte i kraft i [[1993]] blev Revisionsretten en af [[EU's institutioner]] på lige fod med [[Europa-Parlamentet]], [[Rådet for Den Europæiske Union]], [[Europa-Kommissionen]] og [[EU-domstolen]].
 
Revisionsretten fører kontrol med, at EU's midler opkræves korrekt og bruges lovligt og til de tiltænkte formål og undersøger mom de finansielle transaktioner er blevet registreret korrekt, om de er foretaget lovligt og formelt rigtigt, og om de er blevet forvaltet under iagttagelse af principperne for sparsommelighed, produktivitet og effektivitet. Revisionsretten har ret til at [[revision|revidere]] samtlige personer og organisationer, der har fået tildelt EU-midler. Retten består af et medlem fra hvert medlemsland – 27 i alt – der udnævnes af [[Ministerrådet]] for en periode på 6 år. Medlemmerne tilhører eller har tilhørt eksterne kontrolinstanser i deres hjemland, eller også har de særlige kompetencer indenfor området. Der er mulighed for at blive genudnævnt. Blandt medlemmerne vælges en [[formand]], der sidder i 3 år, ligeledes med mulighed for genvalg.
 
Målet med Revisionsretten er, at bidrage til at forbedre den økonomiske forvaltning af Den Europæiske Unions midler på alle niveauer, og derigennem sikre, at Unionens borgere får mest muligt for deres penge.
Anonym bruger

Navigationsmenu