Underviser: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Tilføjede indhold
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
m Gendannelse til seneste version ved Cgt, fjerner ændringer fra 213.83.153.79 (diskussion | bidrag)
Linje 2: Linje 2:
En '''underviser''' eller en '''lærer''' er en person, som [[undervisning|underviser]]. Typisk undervises [[elev]]er eller [[studerende]] på f.eks. [[skole]]r eller [[universitet]]er.
En '''underviser''' eller en '''lærer''' er en person, som [[undervisning|underviser]]. Typisk undervises [[elev]]er eller [[studerende]] på f.eks. [[skole]]r eller [[universitet]]er.


En kvindelig lærer kan benævnes '''lærerinde'''. En lærer, som [[Hjemmeundervisning|underviser elever i deres private hjem]], kan benævnes som huslærer(inde), privatlærer(inde), hjemmelærer(inde), informator(inde) eller [[guvernante]]
En kvindelig lærer kan benævnes '''lærerinde'''. En lærer, som [[Hjemmeundervisning|underviser elever i deres private hjem]], kan benævnes som huslærer(inde), privatlærer(inde), hjemmelærer(inde), informator(inde) eller [[guvernante]].

Klasselærer drikker også 200 kopper kaffe om dagen så de skal passe på de ikke for mave sår
Så hvis der ikke er mere kaffe går jorden under
Kaffe monster


== Informator ==
== Informator ==

Versionen fra 28. jun. 2016, 22:40

Flytteforslag
Denne side er foreslået flyttet til Lærer. Klik her for at se flytteforslaget.

En underviser eller en lærer er en person, som underviser. Typisk undervises elever eller studerende på f.eks. skoler eller universiteter.

En kvindelig lærer kan benævnes lærerinde. En lærer, som underviser elever i deres private hjem, kan benævnes som huslærer(inde), privatlærer(inde), hjemmelærer(inde), informator(inde) eller guvernante.

Informator

Informator (kvindelig: informatorinde) er en ældre betegnelse for lærer(inde) eller privatlærer(inde). Titlen blev blandt andet anvendt om lærere ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. Modsat professorerne var disse afskåret fra at blive medlemmer af Akademiet.

Se også

Se Wiktionarys definition på ordet:

Referencer


JobSpire
Denne artikel om et job eller en stillingsbetegnelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.