C-værdi: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Omdanner til stub. Tingene er ikke det samme iflg iw
m Robot: Kosmetiske ændringer
Linje 1: Linje 1:
'''C-værdi''' er mængden, i [[pikogram]], af [[DNA]] i en [[haploid]] [[Cellekerne|cellekerne]] (for eksempel en [[gamet]]) eller halvdelen af mængden i en [[diploid]] [[kropscelle]] i en [[eukaryot]]isk organisme. I nogle tilfælde (særligt blandt diploide organismer) bruges begreberne C-værdi og [[genomstørrelse]] om det samme; i [[Polyploidi|polyploider]] kan C-værdien dog repræsentere to eller flere [[genom]]er i den samme kerne.
'''C-værdi''' er mængden, i [[pikogram]], af [[DNA]] i en [[haploid]] [[cellekerne]] (for eksempel en [[gamet]]) eller halvdelen af mængden i en [[diploid]] [[kropscelle]] i en [[eukaryot]]isk organisme. I nogle tilfælde (særligt blandt diploide organismer) bruges begreberne C-værdi og [[genomstørrelse]] om det samme; i [[Polyploidi|polyploider]] kan C-værdien dog repræsentere to eller flere [[genom]]er i den samme kerne.


{{stub}}
{{stub}}

Versionen fra 11. jul. 2016, 09:24

C-værdi er mængden, i pikogram, af DNA i en haploid cellekerne (for eksempel en gamet) eller halvdelen af mængden i en diploid kropscelle i en eukaryotisk organisme. I nogle tilfælde (særligt blandt diploide organismer) bruges begreberne C-værdi og genomstørrelse om det samme; i polyploider kan C-værdien dog repræsentere to eller flere genomer i den samme kerne.

ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.