Spring til indhold

Postkontor: Forskelle mellem versioner

Ingen ændring i størrelsen ,  for 7 år siden
m
bot:Fjerner dobbelklamme omkring http-link - WPCW fejl 86; kosmetiske ændringer
Content deleted Content added
mNo edit summary
m bot:Fjerner dobbelklamme omkring http-link - WPCW fejl 86; kosmetiske ændringer
Linje 1:
[[FileFil:Christianso postoffice.jpg|thumb|Christiansø Posthus, vel nok Danmarks mindste eksisterende posthus]]
Et '''postkontor''' eller historisk set '''posthus''' er et sted hvor man kan hente og indlevere [[pakke]]r og [[brev]]forsendelser, købe [[frimærke]]r, leje [[postboks]]e, melde [[adresseændring]] og få udført en række betalingstjenester. Udover disse postale grundydelser kan man ved mange postkontorer også købe f.eks. kontorartikler, emballage og billetter til koncerter og events, samt en række andre relaterede produkter.
 
I Danmark bliver postkontorer og posthuse drevet som en del af [[Post Danmark]]s infrastruktur, men de seneste mange år er mange postkontorer blevet omdannet til [[postbutik]]ker, der drives af eksterne samarbejdspartnere som f.eks. supermarkeder, kiosker, biblioteker og kommunale kontorer.
 
Fra 30. april 2016 er der efter lukningen af [[H.C. Ørsteds Vej]] postkontor på Frederiksberg kun fire posthuse tilbage i Danmark.<ref>[[http://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/saa-er-der-blot-fire-posthuse-tilbage-i-danmark]] Kristeligt Dagblad: Så er der blot fire posthuse tilbage i Danmark</ref>
 
{{-}}
 
== Henvisninger ==
{{reflist}}
 
Linje 16:
 
{{Autoritetsdata}}
 
[[Kategori:Postvæsen|Kontor]]