Bastilledagen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Utrolig sjov bøjning af ord.
Fjerner version 8639237 af 78.157.103.197 (diskussion) Giver ikke mening med den bøjning
Linje 4: Linje 4:
[[Bastillen]] var en gammel [[borg]] midt i [[Paris]]. Den var omgivet af 30 meter høje [[Mursten|mure]] og brede, dybe [[voldgrav]]e. Under [[enevælde]]n blev den brugt som [[fængsel]].
[[Bastillen]] var en gammel [[borg]] midt i [[Paris]]. Den var omgivet af 30 meter høje [[Mursten|mure]] og brede, dybe [[voldgrav]]e. Under [[enevælde]]n blev den brugt som [[fængsel]].


Den 14. juli [[1789]] blev [[Stormen på Bastillen|Bastillen stormet]] af vrede og oprørte [[borger]]e. Selv en del af kongens [[livgarde]] sluttede sig til folket medbragte fem [[kanon (våben)|kanoner]]. Derefter overgav [[kommandant]]en sig. Folket stormede ind, [[Halshugning|afhuggede]] hans hoved, satte det på en [[lanse]] og bar det triumferende rundt i Paris' gader. Stormen på Bastillen indvarslede den [[franske revolution]].
Den 14. juli [[1789]] blev [[Stormen på Bastillen|Bastillen stormet]] af vrede og oprørte [[borger]]e. Selv en del af kongens [[livgarde]] sluttede sig til folket medbringende fem [[kanon (våben)|kanoner]]. Derefter overgav [[kommandant]]en sig. Folket stormede ind, [[Halshugning|afhuggede]] hans hoved, satte det på en [[lanse]] og bar det triumferende rundt i Paris' gader. Stormen på Bastillen indvarslede den [[franske revolution]].


== Kilder/henvisninger ==
== Kilder/henvisninger ==

Versionen fra 15. jul. 2016, 14:08

Champs-Élysées dekoreret med flag på Frankrigs nationaldag.

Bastilledagen, den 14. juli, er Frankrigs nationaldag. Dagen fejres hvert år med en militærparadeChamps-Élysées.

Bastillen var en gammel borg midt i Paris. Den var omgivet af 30 meter høje mure og brede, dybe voldgrave. Under enevælden blev den brugt som fængsel.

Den 14. juli 1789 blev Bastillen stormet af vrede og oprørte borgere. Selv en del af kongens livgarde sluttede sig til folket medbringende fem kanoner. Derefter overgav kommandanten sig. Folket stormede ind, afhuggede hans hoved, satte det på en lanse og bar det triumferende rundt i Paris' gader. Stormen på Bastillen indvarslede den franske revolution.

Kilder/henvisninger

Wikimedia Commons har medier relateret til:
Frankrigs historieSpire
Denne artikel om Frankrigs historie er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Frankrigs historie