L.O.C.: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Linje 20: Linje 20:
*2003 [[Inkarneret (album)|Inkarneret]] ([[Virgin Records]])
*2003 [[Inkarneret (album)|Inkarneret]] ([[Virgin Records]])
*2005 [[Cassiopeia (album)|Cassiopeia]] ([[Virgin Records]])
*2005 [[Cassiopeia (album)|Cassiopeia]] ([[Virgin Records]])
*2006 [[Cassiopeia Limites Edition]](album)
*2006 [[Cassiopeia Limited Edition]](album)|Cassiopeia Limited Edition]]


==Trivia==
==Trivia==

Versionen fra 23. sep. 2006, 19:38

L.O.C. – eller Liam O'Connor – (født 10. juli 1979) er en dansk rapper.

Liam er søn af en dansk mor og en irsk far og kom til verden i den vestlige del af Århus. Han udviste allerede fra en tidlig alder kærlighed til rap-musikken og udgav sit første demobånd i 1997 sammen med vennen Chadi (C.A.K.) under navnet Alzheimer-Klinikken. Udgivelsen gav L.O.C. og C.A.K. blod på mælketænderne, og de fortsatte med at studere dansk og udenlandsk rap. Inspirationskilderne kom fra de amerikanske vestkystartister som N.W.A., Snoop Dogg og Above The Law. Der skulle kun gå et år før næste udspil ramte gaderne, en selvfinancieret EP, Første Træk, hvor bl.a. Jokeren og U$O medvirkede. EP'en var ret kontroversiel, bl.a. fordi den indeholdte nummeret Hore Unger, som var et diss track til en anden, dengang mere successfuld århusiansk rapgruppe, Kongehuset, der havde en meget mere østkystorienteret stil.

Efter Alzheimer-Klinikken gik hver til sit begyndte L.O.C. at arbejde mere sammen med U$O, DJ Rescue og N.I.S. Dette sammarbejde blev navngivet B.A.N.G.E.R.S. og skulle vise sig at blive meget successfuldt. Første udspil her blev kaldt V.I.P. og er stadig den dag idag en af de udgivelser der har solgt flest eksemplarer i danmark for et uafhængigt label.

Nœste station i L.O.C.'s karriere involverede en masse features på udgivelser fra bl.a. Den Gale Pose, Tabu Recz' og U$O. Tre år gik med at lave features, komplikationer og kontakter. Specielt tœtte kontakter til folkne bag Tabu Recz' og den Århusianske U$O. Sammen skabte de gruppen F.I.P., som Liam stadig er medlem af den dag idag. Med F.I.P. i ryggen gik Liam igang med at lave solo-triologien, hvis første to album stortset udelukkende er produceret af F.I.P.. 2001 var første album klar, med titlen Domonologi. Albummet gravede ham endnu mere op fra undergrunden med to radiosingler (Absinthe og Drik Din Hjerne ud).

I 2003 udkom Inkarneret og to singler ramte radioerne, Pop Det Du Har (Jeg Er Så Nar´lig) og Hvem.

Hans tredje album i triologien udkom i 2005 kaldet Cassiopeia. Første single ramte radioerne, kaldet Frk. Escobar. De efterfølgende hed De Sidste Tider Du Gør Mig... og "Få din flask' på" I 2005 udgav han så sit fjerde album som hed "Cassiopeia Limited Edition" - Det var det samme album som Cassiopeia bortset fra at han havde lavet 3 nye numre som hed: Få Din Flask' På Feat. Suspekt, Mig Og Min Paranoia og Din Eneste Ene"

Diskografi

Involveret som Hovedkunstner

Trivia

Fulde navn: Liam Sejrskild Nygaard O'Connor

Eksterne henvisninger

L.O.C.'s officielle hjemmeside