De tre små grise: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Mons1957 (diskussion | bidrag)
m rettelse
Mons1957 (diskussion | bidrag)
m Links
Linje 1: Linje 1:
{{QA}}
{{QA}}
''' De tre små grise ''' er oprindeligt et folkeeventyr, eventyret om de tre små grise blev i [[1931]] filmatiseret af [[Walt Disney]] som kort tegnefilm. Filmen blev populær og de tre små grise blev et fast element i Anders Ands univers, især i [[skovuniverset]]. Den ældste af dem, der senere får navnet Praktiske Gris, er fra starten den klogeste, hvor hans to brødre er tankeløse og mest tænker på leg, men det lykkes alligevel altid for ham at klare ærterne.
''' De tre små grise ''' er oprindeligt et folkeeventyr, eventyret om de tre små grise blev i [[1931]] filmatiseret af [[Walt Disney]] som kort [[tegnefilm]]. Filmen blev populær og de tre små grise blev et fast element i [[Anders And]]s [[tegneserie]]univers, især i [[skovuniverset]]. Den ældste af dem, der senere får navnet Praktiske Gris, er fra starten den klogeste, hvor hans to brødre er tankeløse og mest tænker på leg, men det lykkes alligevel altid for dem at klare ærterne.
I de fleste striber/tegnefilm optræder grisene sammen med [[Store Stygge Ulv]], der konstant er på jagt efter dem, og hans søn [[Lille Stygge Ulv]], der er deres ven.
I de fleste serier/tegnefilm optræder grisene sammen med [[Store Stygge Ulv]], der konstant er på jagt efter dem, og hans søn [[Lille Stygge Ulv]], der er deres ven.


Shu-bi-dua har skrevet en sang om de samme grise.
[[Shu-bi-dua]] har skrevet en sang om de samme grise.


{{Anders And}}
{{Anders And}}

Versionen fra 24. sep. 2006, 11:10

Skabelon:QA De tre små grise er oprindeligt et folkeeventyr, eventyret om de tre små grise blev i 1931 filmatiseret af Walt Disney som kort tegnefilm. Filmen blev populær og de tre små grise blev et fast element i Anders Ands tegneserieunivers, især i skovuniverset. Den ældste af dem, der senere får navnet Praktiske Gris, er fra starten den klogeste, hvor hans to brødre er tankeløse og mest tænker på leg, men det lykkes alligevel altid for dem at klare ærterne. I de fleste serier/tegnefilm optræder grisene sammen med Store Stygge Ulv, der konstant er på jagt efter dem, og hans søn Lille Stygge Ulv, der er deres ven.

Shu-bi-dua har skrevet en sang om de samme grise.