Søbysøgård: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
lidt mere + billede
m Linkfix (Urne)
Linje 10: Linje 10:
|Kommune 2007 = Faaborg-Midtfyn Kommune
|Kommune 2007 = Faaborg-Midtfyn Kommune
|Region = Region Syddanmark}}
|Region = Region Syddanmark}}
'''Søbysøgård''' er en gammel [[hovedgård]], og et gods der ligger vest for [[Nørre Søby]] på [[Midtfyn]]. Den er kendt tilbage til [[1400-tallet]] , hvor den var ejet af flere generationer af [[slægten Urne]]. Hovedbygningen består af 3 fløje med takkede gavle og et tårn med spir på den ene sidefløj. En indskrift på midterfløjen fortæller at den er opført af Hans Lindnow i [[1641]].
'''Søbysøgård''' er en gammel [[hovedgård]], og et gods der ligger vest for [[Nørre Søby]] på [[Midtfyn]]. Den er kendt tilbage til [[1400-tallet]] , hvor den var ejet af flere generationer af [[Urne (slægt)|slægten Urne]]. Hovedbygningen består af 3 fløje med takkede gavle og et tårn med spir på den ene sidefløj. En indskrift på midterfløjen fortæller at den er opført af Hans Lindnow i [[1641]].


Der har i en overgang været husholdningsskole på godset .
Der har i en overgang været husholdningsskole på godset .

Versionen fra 25. sep. 2006, 23:27

Søbysøgård i 1870'erne
Søbysøgård ligger i
Søbysøgård ligger i den sydlige ende af herredet
Sogn Nørre Søby Sogn
Herred Åsum Herred
Amt før 1970 Odense Amt
Kommune 1970-2006 Årslev Kommune
Kommune 2007 Faaborg-Midtfyn Kommune
Region Region Syddanmark

Søbysøgård er en gammel hovedgård, og et gods der ligger vest for Nørre SøbyMidtfyn. Den er kendt tilbage til 1400-tallet , hvor den var ejet af flere generationer af slægten Urne. Hovedbygningen består af 3 fløje med takkede gavle og et tårn med spir på den ene sidefløj. En indskrift på midterfløjen fortæller at den er opført af Hans Lindnow i 1641.

Der har i en overgang været husholdningsskole på godset . Staten købte i 1933 godset, og brugte det til ungdomsfængsel frem til 1983. Idag er det et åbent statsfængsel med plads til 110 indsatte - heraf 84 i den åbne afdeling, og 26 indsatte i en halvåben afdeling.