Forskel mellem versioner af "Cy Young-prisen"

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte fjernet ,  for 14 år siden
m
ingen redigeringsopsummering
 
m
Fra 1956 til [[1966]] blev prisen uddelt til den bedste pitcher i hele MLB. Derefter begyndte man at ære den bedste pitcher i hver liga.
 
Cy Young-prisen uddeles af baseballjournalisternes forbund (''Baseball Writers Association of America''). Hver afstemningsdeltager stemmer på tre pitcherepitchers. Den første pitcher på listen tildeles 5 point, den anden får 3 point og den sidste 1 point. Den pitcher med flest point totalt set vinder prisen.
 
Både [[starting pitcher]]s og [[relief pitcher]]s kan vinde prisen, men den er oftest gået til starters, da disse pitcher væsentligt flere [[inning]]s og dermed normalt har en bedre mulighed for at hjælpe deres hold.
 
Der har naturligvis altid været store diskussioner om uddelingen af prisen blandt [[fan]]s og professionelle baseballfolk. De seneste mange år er baseballjournalisternes forbund i høj grad blevet kritiseret for at fokusere for meget på, hvor mange kampe pitcherne har vundet, frem for deandre mere subtile og statistisk mere pålidelige [[baseballstatistikker]].
 
==Vindere af flest Cy Young-priser==
10.015

redigeringer

Navigationsmenu