Forskel mellem versioner af "Pierre Bourdieu"

Spring til navigation Spring til søgning
51 bytes fjernet ,  for 4 år siden
Fjerner filen Pierre_Bourdieu.jpg, som er blevet slettet fra Commons af INeverCry med begrundelsen: per c:Commons:Deletion requests/File:Pierre Bourdieu.jpg
(Flertydige WL: habitusHoldning (mening))
(Fjerner filen Pierre_Bourdieu.jpg, som er blevet slettet fra Commons af INeverCry med begrundelsen: per c:Commons:Deletion requests/File:Pierre Bourdieu.jpg)
[[File:Pierre Bourdieu.jpg|thumb|Pierre Bourdieu]]
'''Pierre Bourdieu''' ([[1. august]] [[1930]] – [[23. januar]] [[2002]]) var en bredt anerkendt [[Frankrig|fransk]] [[sociolog]] og [[Antropologi|antropolog]] hvis arbejde indeholdt metoder fra en lang række af discipliner; fra [[filosofi]] og [[litteraturteori]] til [[sociologi]] og [[antropologi]]. Bourdieus værk er så omfattende, at det kan diskuteres, hvad der er hans hovedværk. To skiller sig ud: ''La distinction'' fra 1979 og ''La misère du monde'' fra 1993. I førstnævnte forsøgte han at forbinde [[æstetik|æstetiske]] domme til positioner i det sociale rum. Det mest bemærkelsesværdige i Bordieus teori er udviklingen af [[metodologi]]er som kombinerer både [[teori]] og [[empiri]]ske data i forsøget på at opløse nogle af de mest besværlige [[antagonisme]]r i teori og forskning. Blandt andet forsøgte han at skabe sammenhæng i forståelsen af [[subjekt (filosofi)|subjekt]]er inden i objektive strukturer (i processen et forsøg på at skabe sammenhæng mellem struktur og [[aktør]]).
 

Navigationsmenu