Forskel mellem versioner af "Parkour"

Spring til navigation Spring til søgning
Ingen ændring i størrelsen ,  for 5 år siden
m
Gendannelse til seneste version ved Villy Fink Isaksen, fjerner ændringer fra Kkkl (diskussion | bidrag)
m (Gendannelse til seneste version ved Villy Fink Isaksen, fjerner ændringer fra Kkkl (diskussion | bidrag))
'''Parkour''' er en fysisk disciplin, hvor man ved at tilpasse sine bevægelser til miljøet man befinder sig i, skal passere enhver forhindring, der måtte ligge på ens vej.
 
Den grundlæggende idé bag Parkour er at bevæge sig gennem omgivelserne i flow, det vil sige at flyvekomme fra punkt A til B mest effektivt og hurtigst muligt udelukkende ved brug af kroppen. Parkour foregår oftest i bymiljøet (urbant). Bygninger, gelændere og vægge anvendes til fremdrift på en alternativ måde. .<ref name="JJ">Jørgensen og Jensen (2006) ”Le parkour- a new art of movement” Focus, tidskrift for idræt, pp.21</ref>
Parkourudøverne kaldes "traceurs", som kan oversættes til projektil eller kugle. Det henviser til udøvernes kontinuerlige bevægelser. En traceur har gjort parkour til en central del af sin livsstil og lever derved efter filosofien om at opleve frihed.<ref name="JJ"/> Parkour startede som en subkultur, der udviklede sig i de franske forstæder, men har siden spredt sig ud i hele verden især via Internettet.
 
19.025

redigeringer

Navigationsmenu