Forskel mellem versioner af "De tre små grise"

Spring til navigation Spring til søgning
223 bytes tilføjet ,  for 13 år siden
m
Tilføjelse
m (Tilføjelse)
m (Tilføjelse)
{{QA}}
''' De tre små grise ''' er oprindeligt et [[folkeeventyr]], eventyret om de tre små grise blev i [[1933]] filmatiseret af [[Walt Disney]] som kort [[tegnefilm]]. Filmen handler om, hvordan de tre grise bygger hver sit hus, den ene af strå, den anden af pinde, den tredie og klogeste af mursten. Da ulven kommer puster han de to førstes huse omkuld, men de redder sig ind hos deres kloge storebror, og hans hus kan ulven ikke puste omkuld. I folkeeventyret æder ulven de to første grise.
 
Filmen blev populær, og de tre små grise blev et fast element i [[Anders And]]s [[tegneserie]]univers, især i [[skovuniverset]]. Den ældste af dem, der senere får navnet Praktiske Gris, er fra starten den klogeste, hvor hans to brødre er tankeløse og mest tænker på leg, men det lykkes alligevel altid for dem at klare ærterne. i fællesskab
.
I de fleste serier/tegnefilm optræder grisene sammen med [[Store Stygge Ulv]], der konstant er på jagt efter dem, og hans søn [[Lille Stygge Ulv]], der er deres ven.
 
[[Shu-bi-dua]] har skrevet en sang om de samme grise. Den har intet med sangen fra filmen at gøre, ''Who's afraid of the big bad wolf,'' som er en af de kendteste og mest populære sange fra en Disney-film.
 
{{Anders And}}
5.191

redigeringer

Navigationsmenu