Forskel mellem versioner af "Dragon"

Spring til navigation Spring til søgning
Ingen ændring i størrelsen ,  for 4 år siden
ordret
(småret)
(ordret)
{{Harflertydig3|ridende soldater|Dragon (One Piece)}}
[[Fil:2. Badisches Dragoner Rgt.jpg|thumb|Tyske dragoner, ca. 1830]] '''Dragon'''er var oprindeligt beredent [[infanteri]], der både var uddannet i ridning samtog infanterikampfærdigheder. Men brugen ændredes over tid, og i løbet af 1700-tallet udviklede dragoner sig til konventionelt [[Kavaleri#Let kavaleri|lette kavaleri]]enheder. Dragonregimenter blev etableretoprettedes i de fleste europæiske hære i slutningen af ​​1600-tallet og det tidlige 1700-tal.
 
I [[middelalderen]] blevvar [[drage]]r betragtet som et symbol på magt og mod, to kvaliteter, der gør dem næsten usårligeusårlighed. I fortællingerne om [[Ridderne af det runde bord]] er [[kong Arthur]]s fane ​​prydet af en flyvende drage.
 
== Etymologi ==
Der findes adskillige teorier om oprindelsen af ​​ordet dragon.
 
* I 1500-tallet har flere militærkorps en drage på deres fane. [[Voltaire]] hævder, at det er grunden til, at udtrykket dragon blev brugt til at beskrive etom militærkorps.
 
* En engelsk teori hævder, at ordet dragon stammer fra en type [[musket]] af samme navn, der brugtes afde engelske soldater brugte i [[renæssance]]n.
 
* Kaptajn Choppin hævder i sin bog ''"Histoire des dragons"'' fra 1893, at dragon stammer fra ''"Raoul Dragon de Gomiécourt"'', der førte en flok soldater, som kæmpede til fods og til hest mod [[Henrik 1. af Frankrig|Henrik I]].
* [[Greve (rang)|Comte]] de Chesnel hævder, at dragon betyder "sidegren", fordi dragonerne blev opfattet som sidegren af [[infanteri]]et.
 
Med [[skyttegravskrig]]en under [[1. verdenskrig]] havde kavaleriet udlevet sin rolle som kampenhed. Men selv under [[2. verdenskrig]] anvendtes kavaleri sporadisk i kampe i uvejsomme områder på Østfronten, men også her erstattede terrængående troppetransportkøretøjer hesten, der kun brugtes til at trække køretøjer ud af sølet. Der deltog flere heste i 2. end i 1. verdenskrig.
 
Efter krigen forsvandt hesten som transportmiddeel for kamptropper i samtlge europæiske og nordamerikanske væbnede styrker. Kun den schweiziske hær fastholdt den 18. schweiziske dragoneskadron frem til 1972.
Anonym bruger

Navigationsmenu