Marcus & Martinus: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Det har jeg da jeg er mega sej og elsker MM
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Fjerner version 8840799 af 5.33.246.160 (diskussion) Virker ikke på den måde, og du skal bruge en kilde til dit fjolleri
Linje 1: Linje 1:
{{POV|dato=oktober 2016}}{{Infoboks musiker
{{POV|dato=oktober 2016}}{{Infoboks musiker
|Navn = Marcus & Martinus Gunnarsen
|Navn = Marcus & Martinus Gunnarsen
|Kærester = Laura Marie Borup & Ellen Holst
|Billede =
|Billede =
|Billede note =
|Billede note =

Versionen fra 3. jan. 2017, 11:50

Marcus & Martinus Gunnarsen
2024
Information
Født Marcus Gunnarsen
Martinus Gunnarsen
21. februar 2002 (22 år)
Elverum Kommune, Norge Rediger på Wikidata
Oprindelse Elverum, Norge
Genre pop
Beskæftigelse musik
Aktive år 2012
Pladeselskab Sony Music Entertainment Norway
Medlemmer Marcus Gunnarsen
Martinus Gunnarsen
Instrumenter
sang, klaver og guitar
Eksterne henvisninger
marcusandmartinus.no

Marcus Gunnarsen og Martinus Gunnarsen (begge født 21. februar 2002 i Elverum) er et norsk tvillingpar, som i 2012 vandt Melodi Grand Prix Junior i Norge med sangen "To dråper vann". Sangen lå i en uge på VG-lista med en 8. plads som bedste placering. Den 23. februar 2015 udkom deres album "Hei", som nu har ligget på VG-lista i 64 uger med en førsteplads som bedste placering. Den 6. november 2015 udkom en specialudgaven af albummet "Hei", "Hei - Fan-Spesial". Den indeholder de oprindelige sange fra "Hei", to singler, samt to nye sange og to akustiske indspilninger.

I maj 2016 udkom de med tre singler på en uge. Den første single, "Girls", røg direkte til tops på VG-lista.

Drengene har flere gange medvirket i P4's turnéer rundt omkring i Norge. De har også været med værter på programmet "Sommer i Dyreparken" på TV 2.

Karriere

2012 - 2014

Marcus & Martinus er vokset op i en musikinteresseret familie. De elskede at synge og begyndte allerede som 4-5-årige i barnekor.

Det var i forbindelse med en ferie i Thailand, deres sangtalent for alvor blev opdaget. Under et familieshow på hotellet, de boede på, spurgte konferencieren, om nogen havde lyst til at synge. Marcus & Martinus meldte sig hurtigt. Den norske musiker og NRK-profilen, som havde ansvaret for showet, blev så imponeret, at han opfordrede drengene til at melde sig til Melodi Grand Prix Junior.

I en alder af bare ni år, skrev de sammen sangen "To dråper vann", som var sangen de vandt Melodi Grand Prix Junior med. Efter dette tog karrieren fart. Marcus & Martinus udgav sin anden single "Leah". I 2013 rejste de rundt i Norge først med P4 og Kreftforeningen på deres Vinterlyd-turné, så på sommerturné med P4 fra Lindesnes i syd til Hammerfest i nord og Melodi Grand Prix Junior's sommerturné. De var også med til "Kongelig Festaften" i anledning Kreftforeningens 75-årsjubilæum i Oslo Konserthus.

Successen fortsatte i 2014. Igen startede de året med Vinterlyd. Samme sommer stod endnu en turné for tur, med P4 og Red Barnet. Drengene fik oven i købet vist sine talenter som tv-værter i TV 2's program "Sommer i Dyreparken". De udgav yderligere to singler: “Du” og “Smil”.

Sang og sangskriving er for øvrig langt fra de eneste talenter Marcus & Martinus besidder. Martinus spiller lidt klaver, mens Marcus øver på guitar, og de er begge dygtige til at danse. I fritiden spiller de fodbold, som også er en stor lidenskab.

2015

Efter at have underskrevet kontrakt med Sony Music Entertainment, blev debutalbumet “Hei” udgivet den 23. februar. “Hei” indeholdt deres fire tidligere singler, samt seks nye sange skrevet og produceret af etablerede hit-makere som Magnus Bertelsen/Erik Fjeld (Katastrofe, Cir.Cuz m.fl.) og Erik & Kriss. Singlen “Plystre På Deg” blev det største hit, og albumet gik direkte ind på VG-lista top 20 der blev det liggende gennem hele foråret og sommeren.

Deres optræden på VG-lista på Rådhuspladsen foran 80.000 mennesker i juni var den første virkelig store milepæl, og manifæsterede Marcus & Martinus' popularitet.

“Elektrisk” er Marcus & Martinus´ største hit med 3 x platin pr. januar 2016, og sangen gjorde dem til de yngste norske kunstnere nogensinde til at streame til platin. Efter dette er singlen “Ei Som Deg” og julesangen “Alt Jeg Ønsker Meg” også blevet udgivet, begge med stor success.

2016

I starten af januar blev det offentliggjort, at Marcus & Martinus var nomineret til hele tre priser ved årets Spellemannpris, som er den største prisuddeling inden for musik i Norge. De kategorier, de var nominerede i var: årets sang, årets ny kommer og årets popgruppe. De vandt dog ingen af priserne, men er stadig de yngste kunstnere nogensinde til at blive nomineret til en Spellemannpris.

Under uddelingen afslørede drengene, at de skulle begynde med engelske sange i sted for norske. I maj annoncerede de, at de ville komme ud med en ny single, og de kunne senere annoncere, at det blev til hele tre singler i stedet for en. Den første sang, "Girls", kom ud 20. maj og strøg direkte til tops på VG-lista. De to andre sange, "Heartbeat" og "I Don't Wanna Fall In Love", udkom hhv. 24. maj og 27. maj. Drengene udkom med albummet "together" den 4 November 2016 med sangene "one more second, go where you go,without you, Light it up feat. Samantha J, Girls feat. Madcon, Heartbeat,Hey you, Bae, I don't wanna fall in love, together, Girls (Alex mattson remix), Heartbeat (Alex mattson remix)

Diskografi

Albums

År Titel Højeste placering ( NOR)
2015 "Hei" 1
2016 "Together"
2015 "Hei - Fan-Spesial"




Singler

År Titel Højeste placering ( NOR)
2012 "To dråper vann" 8
2013 "Leahh"
2014 "Du"
2014 "Smil"
2015 "Plystre på deg"
2015 "Elektrisk" 3
2015 "Ei som deg" 15
2015 "Alt jeg ønsker meg" 13
2016 "Girls" 1
2016 "Heartbeat"
2016 "I Don't Wanna Fall In Love"
2016 "Light It Up" 9

Musikvideoer

  • "Plystre på deg" (2015)
  • "Elektrisk" (2015)
  • "Ei som deg" (2015)
  • "Alt jeg ønsker meg" (2015)
  • "Na na na" (2016)
  • "Girls" (2016)
  • "I Don't Wanna Fall In Love" (2016)
  • "Light it up" (2016)
  • "Bae" (2016)