Park Pobedy (Moskvas metro): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
udbygget og rettet ex maskinoversat
ex dobbelt coord
Linje 78: Linje 78:
* [http://www.mymetro.ru/cgi-bin/list.pl?lng=ru&a=1&b=3&c=13 mymetro.ru]
* [http://www.mymetro.ru/cgi-bin/list.pl?lng=ru&a=1&b=3&c=13 mymetro.ru]
* [http://www.kartametro.info/?hl=EN&ms=ParkPobedy&z=17&t=k KartaMetro.info] — Stationsplaceringer og udgange på kort over Moskva (engelsk/russisk)
* [http://www.kartametro.info/?hl=EN&ms=ParkPobedy&z=17&t=k KartaMetro.info] — Stationsplaceringer og udgange på kort over Moskva (engelsk/russisk)

{{coord wd|region=RU-MOW|type=railwaystation}}


[[Kategori:Moskvas metrostationer]]
[[Kategori:Moskvas metrostationer]]

Versionen fra 15. jan. 2017, 02:17

Park Pobedy (Moskvas metro)
russisk: Парк Победы
Overblik
Land Rusland Rediger på Wikidata
Stationstype Metro
Kommune Moskva
Jernbane Moskvas metro
Nabostationer Minskaja, Slavjanskij boulevard, Kijevskaja, Delovoj center Rediger på Wikidata
Åbningsdato 6. maj 2003 (2003-05-06)
Perron(er) 2 øperronner
Perronspor 4
Transport
Metro  3  Arbatsko-Pokrovskaja
 8  Kalininsko-Solntsevskaja
Buslinjer 91, 116, 157, 157e, 205, 818, 840
Sporvognslinjer 2, 7, 39, 44

Skabelon:Arbatsko-Pokrovskaja metrolinje Park Pobedy metrostation (russisk: Парк Победы; dansk: ~ Sejrsparken) er en station på Moskvas metro i Dorogomilovo rajon, Vestlige administrative okrug, MoskvaArbatsko-Pokrovskajalinjen og Kalininsko-Solntsevskajalinjen melem metrostationerne Slavjanskij boulevard, Delovoj center, Kijevskaja og Minskaja. Beliggende 84 m under jorden er det den dybestliggende metrostation i Moskva. Stationen har ligeledes de længste rulletrapper i Europe, hver med en længde på 126 m. og 740 trin. Turen til overfladen tager ca. 3 min.

Byggeriet

Byggeri indledtes i 1986. De oprindelige planer indeholdt forbindelser fra Arbatsko-Pokrovskajalinjen til den fremtidige Mitinoudvidelse, Butovskajalinjen og Kalininsko-Solntsevskajalinjen. De tre linjer blev indarbejdet i stationens design, med to ekstra spor parallelt med sporene til Arbatsko-Pokrovskajalinjen, men sidstnævnte linje ville kræve et tredje sæt sporet vinkelret på de øvrige. Men under 1990'ernes finansielle kriser endte radialprojektet; stationen åbnede i 2003 som endestation for Arbatsko-Pokrovskajalinjen, og i 2008 blev Strogino-Mitino-forlængelsen af Arbatsko-Pokrovskajalinjen indledt fra Park Pobedy. Det andet sæt af spor blev taget brug den 31. januar 2014 som en del af Kalininsko-Solntsevskajalinjen med kørsel til Delovoj center.

Galleri

Se også

Eksterne henvisninger