Brugsforening: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
wiki + lidt mere
mNo edit summary
Linje 1: Linje 1:
En '''Brugsforening''' er en forretninger og foreninger der ejes af medlemmerne selv. Gennem indkøb af store varepartier skal medlemmerne sikres billige varer. Overskuddet af foreningen fordeles ofte til medlemmerne i form af [[dividende]], som fordeles i forhold til hvor meget hvert enkelt medlem har købt.
En '''Brugsforening''' er en forretning og forening der ejes af medlemmerne selv. Gennem indkøb af store varepartier skal medlemmerne sikres billige varer. Overskuddet af foreningen fordeles ofte til medlemmerne i form af [[dividende]], som fordeles i forhold til hvor meget hvert enkelt medlem har købt.


Den første brugsfoening i Danmark oprettedes i [[1866]] i [[Thisted]] på initiativ af præsten [[H. C. Sonne]].
Den første brugsfoening i Danmark oprettedes i [[1866]] i [[Thisted]] på initiativ af præsten [[H. C. Sonne]].

Versionen fra 4. okt. 2006, 13:42

En Brugsforening er en forretning og forening der ejes af medlemmerne selv. Gennem indkøb af store varepartier skal medlemmerne sikres billige varer. Overskuddet af foreningen fordeles ofte til medlemmerne i form af dividende, som fordeles i forhold til hvor meget hvert enkelt medlem har købt.

Den første brugsfoening i Danmark oprettedes i 1866 i Thisted på initiativ af præsten H. C. Sonne.

Bevægelsen har omkrig 1,4 mio. medlemmer i Danmark, og omkring 1200 butikker i de forskellige kæder: Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og LokalBrugsen, samt Irma, Fakta og Merlin.

Idag er de nordiske brugsforeningsbevægelser samlet i Coop-Norden

Eksterne Kilder / henvisninger