Kim Kirchen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m *{{Sportshenvisninger}}
Linje 39: Linje 39:
== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==
{{commonsbilleder|Kim Kirchen}}
{{commonsbilleder|Kim Kirchen}}
* {{cykelsiderne|9092}}
* [http://www.kimkirchen.com Officielle hjemmeside]
* [http://www.kimkirchen.com Officielle hjemmeside]
*{{Sportshenvisninger}}


{{KAT}}
{{FD|1978|Levende|Kirchen, Kim}}
{{FD|1978|Levende|Kirchen, Kim}}



Versionen fra 27. feb. 2017, 23:50

Kim Kirchen
Personlig information
Fulde navn Kim Kirchen
Født 3. juli 1978 (45 år)
Luxembourg Rediger på Wikidata
Land Luxembourg Luxembourg
Højde 177 cm
Holdinformation
Nuværende hold Team Katusha
Disciplin Landevejscykling
Rolle Rytter
Ryttertype All-rounder
Amatørhold
År
1999–2000
Hold
De Nardi-Pasta Montegrappa
Professionelle hold
År
2001–2005
2006–2009
2010
Hold
Fassa Bortolo
Team Columbia
Team Katusha
Store sejre
Luxemborgsk mesterskabstrøje National mester, linieløb 2006
15. etape af Tour de france 2007
Vandt La Flèche Wallonne 2008
Luxemborgsk mesterskabstrøje National mester, enkeltstart 2008
Del af Portal:Cykling
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Kim Kirchen (født 3. juli 1978) er en luxembourgsk cykelrytter. Han har fået sit navn, eftersom at hans far i sine unge dage, cyklede sammen med den tidligere danske rytter Kim Andersen.[kilde mangler]

Kirchen blev professionel i 2001. Han har blandt andet vundet Holland Rundt i 2002. Og i 2004 i Niederanven luxembourgsk mester i landevejsløb. Samme år deltog han for første gang i Tour de France. Kirchen cyklede for det italienske hold Fassa Bortolo frem til det blev opløst i 2005 og gik derefter over til Team High Road.

I 2007 havde Kirchen fået store fremskridt, og er gået fra at være en vigtig hjælperytter til at være kaptajn i flere etapeløb i Pro Touren. I marts blev han nummer to i Tirreno-Adriatico, kun slået af Andreas Klöden med 4 sekunder, og i juni kom det som så indtil videre var karrierens højdepunkt: Andendenplads i Tour de Suisse. Selv om både Tirreno-Adriatico og Tour de Suisse er Pro Tour-løb, er nok sidstnævnte det mest prestigefyldte. Grunden til dette er at det er et meget hårdt løb med flere bjergetaper, samt at det kommer et stykke inde i sæsonen, noget som indebærer at mange ryttere er i form.

Tour de France 2007

Kirchen var blandt T-Mobile Teams 9 udvalgte til Tour de France 2007, og det var ventet at han ville blive en af Michael Rogers' vigtigste hjælperyttere i bjergene, men da Rogers måtte udgå på den anden bjergetape (8. etape) ændrede tingene sig. På den etape Rogers måtte udgå på blev Kirchen hjælperytter for Linus Gerdemann, som da ledede sammenlagt, men allerede på næste etape blev det klart at Kirchen var bedre end Gerdemann, og han overtog derfor kaptajnrollen. Det at Team Astana måtte trække sig og Rabobank suspenderede Michael Rasmussen, bidrog til at Kirchen røg op sammenlagt, men det vigtigste enkeltbidrag kom han med selv, da han på den 15. etape cyklede ind på en andenplads og tog over 5 min på de andre i toppen af ranglisten. Denne etape blev vundet af Alexander Vinokourov, som senere blev taget for doping, så Kirchen blev tilkendt sejren efter at også Vinokourovs b-prøve var positiv.

På den 16. etape (den sidste bjergetape), havde Kirchen svært ved at følge med de andre klassementryttere, og det så ud til at han ville falde mange placeringer tilbage. Imidlertid fik han god hjælp af Linus Gerdemann opad de første bjerge, og opad Tourens sidste bjerg klarede han at finde sit eget tempo frem for at hænge med de andre, noget som begrænsede tidstabet. Den solide indsats gjorde at han kun tabte 1 placering på denne etape, selv om han måtte slippe hovedfeltet opad alle bjergene.

På den sidste enkeltstart (19. etape) blev han truet af Yaroslav Popovych, men han klarede at holde sig under med 12 sekunder sammenlagt, og endte dermed på 7. pladsen, noget som definitivt er karrierehøjdepunktet til dato for luxemburgeren. I et interview med T-Mobile Teams officielle hjemmeside gav han udtryk for at han synes placeringen var fortjent og at han og holdet havde arbejdet meget hårdt for den.

Fra 2010 kører Kim Kirchen på Team Katusha.

Eksterne henvisninger