Forskel mellem versioner af "Statens Serum Institut"

Spring til navigation Spring til søgning
180 bytes tilføjet ,  for 3 år siden
SSI/DK har ikke lavet en vaccine der samlet beskytter mod difteri, stivkrampe, polio og tuberkulose. Tuberkulose vaccinen hedder BCG eller calmette. De 4 sygdomme i detekipol vaccinen er difteri, stivkrampe, polio og kighoste - og nu også h. influenzae
m (bot: indsæt skabelon autoritetsdata; kosmetiske ændringer)
(SSI/DK har ikke lavet en vaccine der samlet beskytter mod difteri, stivkrampe, polio og tuberkulose. Tuberkulose vaccinen hedder BCG eller calmette. De 4 sygdomme i detekipol vaccinen er difteri, stivkrampe, polio og kighoste - og nu også h. influenzae)
* Opbevarer blodprøver fra alle nyfødte siden 1982 i den Neonatale Screening [[Biobank]]
 
Som verdens første vaccine-producent fik man i [[1996]] tilladelse til at markedsføre en kombineret vaccine imod de fire sygdomme, [[difteri]], [[stivkrampe]], [[polio]] (børnelammelse) og [[tuberkulose]]kighoste (DiTeKiPol) – en vaccine som har været anvendt i [[Danmark]] siden begyndelsen af [[1997]]. Vaccinen gives nu om dage som DiTeKiPol/Act-Hib der ligeledes giver beskyttelse imod meningitis og strubelågsbetændelse forårsaget af bakterien ''Haemophilus influenzae''. Siden 1996 har Statens Serum Institut været eneproducent af plasmaprodukter baseret på blod fra danske donorer.
 
[[Nils Strandberg Pedersen]] har været instituttets administrerende direktør siden [[1998]].
Anonym bruger

Navigationsmenu