Skabelondiskussion:Infoboks virksomhed: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Rodejong (diskussion | bidrag)
No edit summary
Linje 142: Linje 142:
::(Blot til orientering: "Nøglepersoner" er ikke nødvendigvis lig med "den nuværende topledelse". F.eks. er Thorvald Stauning en af nøglepersonerne i Socialdemokratiet, selvom han både stoppede som formand og er død for mange år siden. --[[Bruger:AnetteM|AnetteM]] ([[Brugerdiskussion:AnetteM|diskussion]]) 18. apr 2017, 23:38 (CEST))
::(Blot til orientering: "Nøglepersoner" er ikke nødvendigvis lig med "den nuværende topledelse". F.eks. er Thorvald Stauning en af nøglepersonerne i Socialdemokratiet, selvom han både stoppede som formand og er død for mange år siden. --[[Bruger:AnetteM|AnetteM]] ([[Brugerdiskussion:AnetteM|diskussion]]) 18. apr 2017, 23:38 (CEST))
:::Ah... der kan man bare se. Har jeg igen lært noget. (thumbs-up) {{nowrap|1=&nbsp;•&nbsp;<span style="border-radius:7px; 0px 2px 2px; background:#A9A9A9">&nbsp;&nbsp;[[User:Rodejong|<font style="color:white">'''Rodejong'''</font>]]&nbsp;&nbsp;</span>&nbsp;[[User talk:Rodejong|💬]] [[:Special:Emailuser/Rodejong|✉️]] [[:Special:Contributions/Rodejong|☑]] }} 19. apr 2017, 00:05 (CEST)
:::Ah... der kan man bare se. Har jeg igen lært noget. (thumbs-up) {{nowrap|1=&nbsp;•&nbsp;<span style="border-radius:7px; 0px 2px 2px; background:#A9A9A9">&nbsp;&nbsp;[[User:Rodejong|<font style="color:white">'''Rodejong'''</font>]]&nbsp;&nbsp;</span>&nbsp;[[User talk:Rodejong|💬]] [[:Special:Emailuser/Rodejong|✉️]] [[:Special:Contributions/Rodejong|☑]] }} 19. apr 2017, 00:05 (CEST)
::::Tak Rodejong. At det ikke er skabelonens skyld, forstår jeg så udmærket; men jeg kan ikke gennemskue wikidata-fænomenet og tiltagende forkalkning og stivsind afskærer mig fra at blive klogere på det. Jeg prøver at rette Novo Nordisk manuelt, når jeg har styr på navnene, --
[[Bruger:Staunited|Staunited]] ([[Brugerdiskussion:Staunited|diskussion]]) 19. apr 2017, 00:41 (CEST)

Versionen fra 19. apr. 2017, 00:41

Wikidata Denne skabelon bruger Wikidata og er en del WikiProjekt Wikidata. Projektet er et forsøg på at koordinere brug af Wikidata på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere skabelonen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Er det korrekt forstået, at alle artikler, der benytter denne skabelon, vil ryge i Kategori:Virksomheder? Det er vel ikke så hensigtsmæssigt, hvis artiklen hører til i en underkategori hertil, fx It-virksomheder. Se fx Microsoft. --C960657 23. maj 2006 kl. 00:39 (CEST)

Det var ikke hensigten med stabelonen, mere for at give et overblik i korte fakta om en given virksomhed --Horizon 16. jun 2006 kl. 22:36 (CEST)

v-parametre

Hvorfor er parametre navngivne med v foran? Den pågældende skabelon tager jo kun de angivne parametre, så der er vel ikke nogle andre parametre, som de skal adskille sig fra?

Og overskriften er ikke så pæn i min firefox i hvert fald - den går ud over kanten af boksen.

--Morten Barklund [ disk / bidrag ] 4. aug 2006 kl. 12:00 (CEST)

Grundlægger og ejer

Ville det ikke give mening at inkludere grundlægger og ejer i skabelonen. Ved godt at de selvfølgelig nemt kan skrives under nøglepersoner, men jeg synes lige så godt man kan have specifikke punkter for disse. Elentirmo 14. dec 2006 kl. 14:21 (CET)

Helt enig. Og set i lyset af Bruger:Zxcvs særdeles uhensigtsmæssige ændring, bør vi nok også overveje andre ændringer.
F.eks. kunne "logo" med fordel udskiftes med "billede". --|EPO| COM: 16. sep 2008, 19:33 (CEST)

Forslag til forbedringer

Jeg foreslår flg. forbedringer til Skabelon:Infoboks virksomhed:

Der er i skabelonens punkter ikke taget højde for ental og flertal.

F.eks. er "Hjemmeside" skrevet i ental, men der er jo nogle virksomheder, der har flere hjemmesider. Man kunne i stedet skrive "Hjemmeside(r)" - altså med flertals-endelsen i parentes. Omvendt er "Datterselskaber" skrevet i flertal. Her kunne man på samme måde skrive flertals-endelsen i parentes, fordi nogle virksomheder kun har ét datterselskab.

Mere præcist drejer det sig om flg. punkter:

  • Hovedkvarter ---> Hovedkvarter(er)
  • Nøglepersoner ---> Nøgleperson(er)
  • Produkter ---> Produkt(er)
  • Datterselskaber ---> Datterselskab(er)
  • Hjemmeside ---> Hjemmeside(r)


Der kan evt. også tilføjes 2 punkter:

  • Grundlægger(e)
  • Ejer(e) - husk intern henvisning [[Ejendomsret|Ejer(e)]]

Disse 2 punkter kan med fordel skrives over punktet "Nøgleperson(er)".


Der mangler også 2 interne henvisninger: Hovedkvarter og Hjemmeside.

Zxcv 16. jan 2009, 16:31 (CET)


Umiddelbart mener jeg, at foreslagene er fornuftige. Måske en lille rettelse til "Grundlægger(e)" hvis der nu er flere. --MGA73 27. jan 2009, 16:10 (CET)
Enig med MGA73 - "Grundlægger" bør skrives på flg. måde: "Grundlægger(e)". Jeg har efter at have læst MGA73's ovenstående indlæg rettet det i min oprindelige tekst. Zxcv 28. jan 2009, 22:54 (CET)
Jeg er ikke vild med ordet "hovedkvarter", der i mine øjne vækker minder om store militærlejre og tilsvarende. I stedet mener jeg, at "hovedkontor" er mere dækkende for en virksomhed.
Dernæst vil jeg meget gerne af med "logo", da det kun i relativt få tilfælde er frit.
Hvad dækker "lokation" og "område" over? (Skrev EPO (diskussion • bidrag) 2. feb 2009, 12:16. Husk at signere dine indlæg.)
Jeg synes ordet "hovedkvarter(er)" er bedre end "hovedkontor(er)". Et hovedkvarter kan være både virksomhedens administration og fabrik, hvorimod et hovedkontor vel kun kan være administrationen. I øvrigt tror jeg, at hovedkvarter er et almindeligt brugt udtryk ved virksomheder, se evt. Hovedkvarter.
"Logo", synes jeg, skal forblive. Hvis man kan finde et logo på Commons, skal man have mulighed for at kunne sætte det ind i infoboksen, fx ligesom Microsoft. Det skader jo ikke at have "logo", selvom det måske kun blive brugt i få tilfælde. Fanoftheworld 4. feb 2009, 00:07 (CET)

Parameteret "Billede_tekst" vises ikke. TherasTaneel (diskussion) 8. mar 2017, 17:02 (CET)

Så vidt jeg kan se, vises parametren korrekt, kan du evt. give et eksempel?--NivlekDaDisk. 8. mar 2017, 17:14 (CET)
Jeg mente at have læst et sted, hvis filerne var hentet fra Wikidata, at billedteksten følger hvis parameteret er udfyldt. Men tror jeg har læst det forkert. TherasTaneel (diskussion) 8. mar 2017, 18:18 (CET)
Sådan har det været (og er måske stadig) for nogle infobokse. Men det er en rigtig dårlig ide, fordi alle kan ændre billedangivelsen på Wikidata, og så vil man ende med at vise en billedtekst som hører til et andet billede end det der vises. Derfor vil infoboksen nu kun vise en angivet billedtekst hvis der også er angivet et billede. Hvis man har et bestemt billede og en tilhørende billedtekst, man vil have vist, skal de angives samlet i infoboksen. Alternativt kan man også angive en billedtekst på Wikidata sammen med billedangivelsen der, men man risikerer (eller der er chance for, kan man også sige) at andre vil udskifte billedet på Wikidata med et bedre. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 8. mar 2017, 18:36 (CET)
Ah selvfølgelig, goodie og enig. TherasTaneel (diskussion) 8. mar 2017, 18:42 (CET)

Åbnet og grundlagt

Hvad er forskellen på grundlagt og åbnet? De fleste virksomheder "åbner" vel når de grundlægges. --Thomas 2. mar 2010, 16:18 (CET)

forskellen?

hvad er forskellen på den her infoboks og infoboksen firma?--Trade 28. jan 2011, 21:03 (CET)

Sidstnævnte er en ældre udgave, som er blevet glemt og derfor ikke opdateret. Når skabelonen er blevet udskiftet i alle artiklerne, kan den blive til en omdirigering. --|EPO| COM: 29. jan 2011, 13:28 (CET)

CVR

Det kunne måske være en idé med "cvr" parameter. Dog kan problemet være at der er flere CVR numre tilknyttet hver enkelt virksomhed. — Fnielsen (diskussion) 7. apr 2012, 18:28 (CEST)

Ligeledes er det kun i Danmark, det hedder CVR. Enkelte lande (ved ikke hvilke) har måske slet ikke sådan et system? Så det mener jeg vil være uhensigstmæssigt. --|EPO| COM: 13. apr 2012, 16:20 (CEST)
Jeg har nu opretter en {{CVR}}-skabelon, der kan bruges som almindelig eksternt link. Det er nok lidt mere omstændeligt at lave et link, der kan bruges til alle landes virksomhedsregistre, men helt umuligt burde det ikke være. --Palnatoke (diskussion) 14. apr 2012, 08:54 (CEST)

To CVR via wikidata

Der kommer et problem med to cvr, som på Rødbillet.dk. Og her Skabelondiskussion:Infoboks restaurant. --Royal Export 1. maj 2016, 16:25 (CEST)

Hvis problemet med wikidata er det samme som for borgmesteren i Allerød Kommune, skal de nok indtil videre indsættes manuelt. Det er Bruger:Steenth der ved om detaljerne. -- Mvh PHansen (diskussion) 1. maj 2016, 16:49 (CEST)[svar]
Det er ikke det samme som med borgmesteren i Allerød, men vi har nu moduler som kan løse begge ting. Hvis man erstatter koden
{{#if: {{#property:P1059|}} | [https://datacvr.virk.dk/data/visenhed?enhedstype=virksomhed&id={{#property:P1059}} {{#property:P1059}}] }} }}
med
{{Wikidata-streng | P1059 | format=[https://datacvr.virk.dk/data/visenhed?enhedstype=virksomhed&id=$1 $1] }}
så kommer der links til alle CVR-numre uanset antal. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 6. feb 2017, 02:31 (CET)

Grundlæggelse taget fra P571

Min redigering er blevet tilbagestillet af @94.191.188.80: med begrundelsen: "Du bliver nødt til at teste på bredt udvalg. Den viser datoer på engelsk-måde, ligesom den overlapper på andre, som bla. start. En ommer')". Hertil kan siges at datoen vises ikke på "engelsk-måde" men derimod på "ISOsk". Det kunne måske være bedre, men er det ikke indtil videre ok? Hvad betyder "overlapper på andre". For de virksomheder hvor Wikipedia definerer grundlæggelse, som til eksempel Danfoss, ser jeg ikke et problem. For virksomheder med år i Wikidata og ikke i Wikipedia (f.eks. Montana Møbler) ser jeg ikke et problem. For ESVAGT definerer Wikidata to datoer, hvilket skabelonen klarer ok. Findes der kombinationer hvor det går galt? — Fnielsen (diskussion) 28. aug 2016, 11:14 (CEST)

Datoer fra Wikidata vises nu som ÅÅÅÅ-MM-DD (ISO 8601-format). Det skyldes at det var den hurtigste løsning på den skriptfejl som man indtil 31. juli fik ved at forsøge at bruge datoer fra Wikidata, og som trods alt var værre. Det er min plan at forbedre visningen, men det er ikke helt nemt at gøre rigtigt. Det er kaos i Wikidata mht. til især ældre datoer. Nogle julianske datoer er markeret som gregorianske og omvendt. Det er også uklart hvordan datoer før vor tidsregning skal registreres. Nogle steder tæller man som om år 0 eksisterede, andre steder gør man ikke. Men disse ting er næppe relevante grundlæggelsesdatoen for mange virksomheder, så jeg vil fremskynde kode for almindelige nutidige datoer. Mvh. Kartebolle (diskussion) 28. aug 2016, 11:34 (CEST)

Parametren Selskabsskat

Der er noget galt med den henvisning, som kommer frem, når der står noget om selskabsskatten. Den henviser til en side på SKAT, hvor der (idag) ikke er nogen information. Men informationen kan godt findes på denne side http://skat.dk/SKAT.aspx?oId=2167688&x=35813977&segment=2014&tab=2.

Jeg har forsøgt et fix. Fixet virker på AVT Business School og Baresso, men om det også virker på andre ved jeg ikke. Skats måde at konstruere linket på er ikke klar for mig. Skriv hvis der stadig er problemer. — Fnielsen (diskussion) 7. sep 2016, 10:26 (CEST)

Linket til Wikidata virker ikke

I skabelonen er ordet "Wikidata" lavet som et link, men linket virker ikke. Man kommer til https://www.wikidata.org/wiki/Wikidata hvor der står "This entity does not exist. You can search the related logs to find out where it went." --AnetteM (diskussion) 2. mar 2017, 16:00 (CET)

Det er sandsynligvis fordi artiklen du forsøger at tilgå på Wikidata ikke er oprettet endnu, eller også fordi den danske artikel ikke er linket sammen med de andre sprogs versioner. Hvilken artikel handler det om? TherasTaneel (diskussion) 2. mar 2017, 16:04 (CET)
Selv hvis det er tilfældet, burde der ikke være links som ikke virker. Jeg vil lave en ændring senere i dag så teksten ikke fremkommer hvis artiklen ikke er tilknyttet Wikidata. Mvh. 2. mar 2017, 16:10 (CET)
I så fald, så forekommer det også i de andre skabeloner som bruger "import" fra wikidata, når du nu alligevel er i gang. TherasTaneel (diskussion) 2. mar 2017, 16:13 (CET)
Ja, jeg tager dem med. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 2. mar 2017, 16:25 (CET)
Alle infobokse havde et link (d:Wikidata) som var forkert og ikke virkede. Det har jeg rettet. Desuden har jeg fjernet hele teksten nederst i infoboksen om Wikidata hvis artiklen ikke er tilknyttet Wikidata. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 2. mar 2017, 17:39 (CET)

Teknisk fejl: Manglende visning af blyants-symbolet for Wikidata

Skabelonen Skabelon:Infoboks virksomhed viser ikke Wikidatas blyants-symbol ved virksomhedsform. Prøv at se f.eks. artiklen Toms, hvor der mangler blyants-symbol bagefter "Virksomhedsform aktieselskab".

Derudover kan skabelonen heller ikke finde ud af at skrive "aktieselskab" med stort begyndelsesbogstav, hvilket er modsat resten af stilen i skabelonerne, hvor man typisk starter med stort begyndelsesbogstav.

--AnetteM (diskussion) 21. mar 2017, 00:20 (CET)

Så er det vist rettet.--NivlekDaDisk. 21. mar 2017, 09:23 (CET)

Retter forkert dansk

Jeg har indsat de manglende sproglige rettelser med parenteser. Jeg har svært ved at se, hvilke personer, der skulle have svært ved at overskue parenteser og synes at det skulle være rodet. Skulle vi ikke hellere skrive korrekt dansk og undlade at gætte på hvad læsere vil synes ser rodet ud. Tror man skal have en meget lav intelligens for ikke at kunne overskue en parentes :-) --AnetteM (diskussion) 18. apr 2017, 20:30 (CEST)

Det ser rodet ud. Det skal ikke tage fokus fra indholdet. Ligesom "Kendt(e) værk(er)" (som det stod i Infoboks kunstner) er forstyrrende at læse.
 •   Rodejong   💬 ✉️ 18. apr 2017, 20:33 (CEST)
Desuden er det ikke forkert dansk... Siden hvornår er "medarbejdere" forkert? Er det ikke bare en smagssag?  •   Rodejong   💬 ✉️ 18. apr 2017, 20:35 (CEST)
En medarbejder er en man arbejder sammen med, som ordet også viser. En virksomhed kan ikke have medarbejdere – den har ansatte. (Det er marketingssprog at skrive at en virksomhed har medarbejdere. Store virksomheder siger gerne at de har medarbejdere, for at fjerne fokus fra det kapitalistiske og over på en mere social profil). --AnetteM (diskussion) 18. apr 2017, 20:43 (CEST)
Jeg vil gerne støtte Anette, både mht. medarbejder/ansat og mht. parenteserne, der efter min mening ikke er noget problem. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 18. apr 2017, 20:48 (CEST)
Hvis det er så forkert, hvorfor hedder artiklen så Hovedkvarter men skal den her rettes til [Hovedsæde]? Eller hvorfor hedder artiklen medarbejder men skal den rettes til [ansat]te?
Og ja... Parenteser er rodet. Jeg har godt set det på enkelte andre infobokse, men de fleste har de da ikke?  •   Rodejong   💬 ✉️ 18. apr 2017, 20:58 (CEST)
Det er meget normalt at man bruger forskellige ord til at denotere det samme koncept alt efter sammenhæng. Hovedsæde og ansatte giver god mening for et firma, at de så omdirigerer til medarbejdere og hovedkvarter er underordnet. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 18. apr 2017, 21:00 (CEST)
Ok. Så retter jeg dem tilbage. Dog er jeg stadig ikke overbevist angående parenteser. Det er ikke pænt at have skilte med parenteser. Og de er efter min mening heller ikke nødvendigt.  •   Rodejong   💬 ✉️ 18. apr 2017, 21:08 (CEST)

Det nye layout

Kære Rodejong.

Jeg synes, det er en fin idé, at du har lavet parametre for sociale medier. Dog synes jeg, der er mulighed for at forbedre designet herefter. Vil du ikke kigge på Novo Nordisk. Jeg synes, der er meget "luft" ved siden af linkene til de sociale medier. Kunne designet ikke ændres lidt og gøres lidt mere "lækkert"? Hvad med at skrive de sociale medier på samme linje og adskille dem med en prik ligesom f.eks. her: Skabelon:Statsoverhoveder for medlemsstater af Den Europæiske Union? --AnetteM (diskussion) 18. apr 2017, 21:05 (CEST)

Du mener kun ikonet som Fil:Internet Explorer 7+8 logo.png?  •   Rodejong   💬 ✉️ 18. apr 2017, 21:11 (CEST)
Det synes jeg selv er en fremragende ide!  •   Rodejong   💬 ✉️ 18. apr 2017, 21:12 (CEST)
Jeg har ikke selv mange idéer til, hvordan designet kan gøres bedre. Håber at du eller andre har. Personligt synes jeg bare ikke det nuværende design er optimalt. Men det er selvfølgelig smag og behag. --AnetteM (diskussion) 18. apr 2017, 21:15 (CEST)
Jeg har rettet det nu til følgende: Se Novo Nordisk og Google og Bill Gates.  •   Rodejong   💬 ✉️ 18. apr 2017, 22:13 (CEST)

Nøglepersoner Novo Nordisk døde for mange år siden

Nøglepersoner bør være de mennesker, der aktuel tegner firmaet. Jeg vil ikke kloge mig på, hvordan man sikrer det. Men som den ser ud i Novo Nordisk-artiklen nu er det forkert. Det bør i dette tilfælde være nuværende adm. direktør, bestyrelsesformand og forskningsdirektøren. Hvordan retter man det? Og er det en general fejl i infoboks-systemet? -- 18. apr 2017, 22:36 (CEST)Staunited (diskussion)

Det har ikke noget med infoboksen at gøre. Det er enten fejlindtastet (eller ikke rettet) på selve artiklen eller Wikidata. Jeg tror det er bedst hvis du stiller spørgsmålet igen på diskussion:Novo Nordisk. Her skal det kun handle om de tekniske sager om selve infoboksen.  •   Rodejong   💬 ✉️ 18. apr 2017, 23:32 (CEST)
(Blot til orientering: "Nøglepersoner" er ikke nødvendigvis lig med "den nuværende topledelse". F.eks. er Thorvald Stauning en af nøglepersonerne i Socialdemokratiet, selvom han både stoppede som formand og er død for mange år siden. --AnetteM (diskussion) 18. apr 2017, 23:38 (CEST))
Ah... der kan man bare se. Har jeg igen lært noget. (thumbs-up)  •   Rodejong   💬 ✉️ 19. apr 2017, 00:05 (CEST)
Tak Rodejong. At det ikke er skabelonens skyld, forstår jeg så udmærket; men jeg kan ikke gennemskue wikidata-fænomenet og tiltagende forkalkning og stivsind afskærer mig fra at blive klogere på det. Jeg prøver at rette Novo Nordisk manuelt, når jeg har styr på navnene, --

Staunited (diskussion) 19. apr 2017, 00:41 (CEST)