Forskel mellem versioner af "Pontius Pilatus"

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte tilføjet ,  for 2 år siden
→‎Bibelen: Stavefejl. Biblen -> Bibelen
(Fil:Munkacsy_-_Christ_in_front_of_Pilate.jpg erstatter Fil:Munkacsy_-_christ_before_pilate.jpg, som er blevet omdøbt af CommonsDelinker med begrundelsen: File renamed: [[:commons:COM:FR#reasons|Fil)
(→‎Bibelen: Stavefejl. Biblen -> Bibelen)
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Pilatus er mest kendt som den politisk ansvarlige for domsfældelsen og [[korsfæstelse]]n af [[Jesus]]. Pilatus kom fra [[ridder]]familien Pontius og afløste Valerius Gratus som præfekt over Judæa og Samaria i år 26. Som præfekt viste han ikke forståelse for [[jøder]]nes religiøse følelser, og ifølge [[Josefus]] blev han kaldt tilbage til [[Rom]] efter en brutal nedkæmpelse af et [[Samaritaner|samaritansk]] oprør. Han vendte hjem til Rom kort efter [[Tiberius]]' død 16/3 år 37.
 
==BiblenBibelen==
[[Fil:Munkacsy - Christ in front of Pilate.jpg|thumb|''Kristus for Pilatus'', maleri af Mihály Munkácsy, 1881.]]
Ifølge [[Evangelium|evangelierne]] var Pilatus ikke overbevist om Jesu skyld, og forsøgte i første omgang at undgå korsfæstelse, men endte med at bøje sig for kravet fra [[ypperstepræst]]erne og de jødiske ledere. I [[Matthæusevangeliet]] står der: "''Da Pilatus så, at der ikke var noget at gøre, men at der tværtimod blev uro, tog han noget vand, og i skarens påsyn vaskede han sine hænder og sagde: "Jeg er uskyldig i denne mands [[blod]]. Det bliver jeres sag."''" (Matt 27,24)
Anonym bruger

Navigationsmenu