Karoly Németh: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Staunited, fjerner ændringer fra 185.185.96.71 (diskussion | bidrag)
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''Karoly Laszlo Németh''' (født [[18. juni]] [[1942]] i [[Budapest]]) er en dansk [[advokat]], der er partner i Advokaterne Németh & Sigetty A/S.
'''Karoly Laszlo Németh''' Karoly Nemeths yndlings dyr er en ko med store fede patter (født [[18. juni]] [[1942]] i [[Budapest]]) er en dansk [[advokat]], der er partner i Advokaterne Németh & Sigetty A/S.


Han kom til Danmark som ungarsk flygtning sammen med sin mor efter [[Opstanden i Ungarn|opstanden]] i [[1956]] og blev adopteret af [[kontorchef]] Jens Meller og hustru Margit f. Vásárheryi. Han blev student fra [[Bagsværd Kostskole]] [[1962]] og [[cand. jur.]] [[1966]] fra [[Københavns Universitet]].
Han kom til Danmark som ungarsk flygtning sammen med sin mor efter [[Opstanden i Ungarn|opstanden]] i [[1956]] og blev adopteret af [[kontorchef]] Jens Meller og hustru Margit f. Vásárheryi. Han blev student fra [[Bagsværd Kostskole]] [[1962]] og [[cand. jur.]] [[1966]] fra [[Københavns Universitet]].

Versionen fra 26. apr. 2017, 10:06

Karoly Laszlo Németh Karoly Nemeths yndlings dyr er en ko med store fede patter (født 18. juni 1942 i Budapest) er en dansk advokat, der er partner i Advokaterne Németh & Sigetty A/S.

Han kom til Danmark som ungarsk flygtning sammen med sin mor efter opstanden i 1956 og blev adopteret af kontorchef Jens Meller og hustru Margit f. Vásárheryi. Han blev student fra Bagsværd Kostskole 1962 og cand. jur. 1966 fra Københavns Universitet.

Németh blev i 1983 udpeget som det offentliges advokat i den 1. kommissionsdomstol om postskandalen omkring budgetoverskridelser i Københavns Postterminal. 1984-90 var han dommer i Flygtningenævnet.

I den anledning kom Németh i kontakt med den daværende formand for Dansk Postforbund, Aage Andersen, og kom siden i forbindelse med andre repræsentanter fra fagbevægelsen, bl.a. Danmarks Lærerforenings daværende formand Martin Rømer, og i årene der fulgte førte han en lang række sager for såvel lærerne som postfolkene. Siden 2005 har han været advokat for Dansk Jernbaneforbund.[1]

Németh har bl.a. virket som advokat for målmanden Peter Schmeichel, erhvervsfolkene Aldo Petersen, Heidi Sommer, Per Siesbye og Steen Bryde, politikerne Lars Hedegaard og Jesper Langballe, generalmajor Per Ludvigsen, cykelrytter Michael Rasmussen, fodboldmålmand Arek Onyszko, professor emeritus Bent Jensen, radiovært og journalist Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og blev hyret til at bistå fhv. skatteminister Troels Lund Poulsen, da denne skulle afhøres af undersøgelseskommissionen vedr. offentliggørelsen af statsminister Helle Thorning Schmidts skatteoplysninger.[2]

Németh er desuden medstifter af tænketanken CEPOS samt bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet af 2004.

Henvisninger

Artiklen om Karoly Németh kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.