Grenåvej (Randers Kommune): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Opdateringer og andre tilrettelser
Linje 8: Linje 8:
|liste =
|liste =
}}
}}
'''Grenåvej '''er en hovedvej, som begynder ved Randersbro syd og forløber mod sydøst og derefter øst ved [[Kristrup]]/[[Romalt]]. Ved omfartsvejen syd om [[Assentoft]], bliver Grenåvej til en 2 sporet [[motortrafikvej]]
''' Grenåvej ''' er en 2 sporet [[motortrafikvej]] der går fra Randers SØ til [[Assentoft]], den er en del af [[primærrute 16]] og [[primærrute 21]] der går imellem [[København]] og [[Viborg]] og København og Randers.
Vejen starter i [[Romalt]] og føres derefter mod øst, den passere en bue uden om landsbyen Assentoft og passerer derefter Tampenvej, og lidt efter Virkevangen. Motortrafikvejen ender i landsbyen [[Drastrup]], hvor den forsætter som almindelig hovedlandevej mod [[Grenaa]].
.Motortrafikvejen ender i en rundkørsel ved landsbyen [[Drastrup (Essenbæk Sogn)|Drastrup]], hvorefter den forsætter som almindelig hovedlandevej mod [[Grenaa]].


[[3. september]] [[2014]] blev [[Ringvej Syd (Randers)|Ringvej Syd]] på omfartsvejen syd om Assentoft åbnet. Ringvej Syd er et forbindelsesled mellem Motorvejsafkørsel 43 [[Sdr. Borup]] og Grenåvej ved Assentoft.
Vejdirektoratet er igang med at bygge en ny 2+1 sporet motortrafikvej mellem [[Sdr. Borup]] og Assentoft. Når motortrafikvejen åbner for trafik i efteråret [[2014]], forlænges Grenåvej de ca. 5 km ud til [[Nordjyske Motorvej]] [[E45]], og Hammelvej samt Grenåvej i Randers vil blive nedgraderet til en [[sekundærrute]].


{{coord wd}}
{{coord wd}}

Versionen fra 27. apr. 2017, 18:19

For alternative betydninger, se Grenåvej. (Se også artikler, som begynder med Grenåvej)
Grenåvej (Randers Kommune)
16
Basisdata
Længde: 4,4 km
Region: Midtjylland

Grenåvej er en hovedvej, som begynder ved Randersbro syd og forløber mod sydøst og derefter øst ved Kristrup/Romalt. Ved omfartsvejen syd om Assentoft, bliver Grenåvej til en 2 sporet motortrafikvej .Motortrafikvejen ender i en rundkørsel ved landsbyen Drastrup, hvorefter den forsætter som almindelig hovedlandevej mod Grenaa.

3. september 2014 blev Ringvej Syd på omfartsvejen syd om Assentoft åbnet. Ringvej Syd er et forbindelsesled mellem Motorvejsafkørsel 43 Sdr. Borup og Grenåvej ved Assentoft.

Koordinater: 56°26′32″N 10°05′35″Ø / 56.4422°N 10.0931°Ø / 56.4422; 10.0931

TrafikSpire
Denne trafikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.