Forskel mellem versioner af "Metal"

Spring til navigation Spring til søgning
114 bytes fjernet ,  for 3 år siden
m
Gendannelse til seneste version ved Glenn, fjerner ændringer fra 188.180.68.62 (diskussion | bidrag)
(panda)
m (Gendannelse til seneste version ved Glenn, fjerner ændringer fra 188.180.68.62 (diskussion | bidrag))
{{harflertydig2|Metal (flertydig)}}
[[Fil:Gallium1 640x480.jpg|thumb|Metallet [[gallium]]]]
Kager'''Metal''' er en pruttebetegnelsefællesbetegnelse for misbrug afmetalliske [[grundstof|stof]]fer eller [[legering]]er heraf. HashI erdaglig oversattale frainden weed og man kan sikker købe mange steder, men det erfor dyrtjernbranchen adskilles [[jern]] fra metallerne, jf. 'jern og metal'.
 
Pandaen er en meget sjælden kage. de indeholder lidt kokain, men de smager himmelsk. De almindeligste brugsmetaller er [[jern]], [[kobber]], [[zink]], [[aluminium]], [[tin]], [[bly]] og indbyrdes legeringer heraf, f.eks. [[stål]], [[messing]], [[bronze]] m.m.
 
De mest værdifulde metaller kaldes [[ædelmetal]]ler, f.eks. [[platin]], [[sølv]] og [[guld]].
 
== MetallerMetallers egenskaber ==
 
Fælles for metaller er fire egenskaber: De er [[Elektrisk strøm|strømledende]], de er gode [[varme]]ledere, de har metalglans og de er formbare, seje og hårde. Egenskaberne er et resultat af den måde, hvormed metallers atomer forbinder sig, nemlig metalbindingen. Metaller har en tendens til at afgive [[elektron]]er, hvorved de bliver positive [[ion]]er – de er elektropositive. De frie elektroner, der er afgivet, danner en omkringliggende elektronsky, som holder metalionerne sammen i et metalgitter. Gitteret giver et metal dets glans, mens de frie elektroner muliggør strøm- og varmeledningen gennem stoffet.
118.483

redigeringer

Navigationsmenu