København-Oslo: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Robot: Konverterer nøgne referencer, ved hjælp af ref navne for at undgå dubletter, se FAQ
→‎Eksterne links: Linkfix og formatering
Linje 23: Linje 23:


== Eksterne links ==
== Eksterne links ==
* http://www.dfdsseaways.no/om-bord/oslo-kobenhavn-ombord/skib/
* [http://www.dfdsseaways.no/om-bord/oslo-kobenhavn-ombord/skip/ DFDS Seaways - Skibe på ruten Oslo-København] {{no sprog}}
* http://www.dfdsseaways.no/om-bord/oslo-kobenhavn-ombord/
* [http://www.dfdsseaways.no/om-bord/oslo-kobenhavn-ombord/ DFDS Seaways - Om bord] {{no sprog}}


[[Kategori:Færgeruter]]
[[Kategori:Færgeruter]]

Versionen fra 4. jun. 2017, 23:00

Crown Seaways, tidligere kendt som Crown of Scandinavia.
Pearl Seaways (daværende Pearl of Scandinavia) i den gamle bemaling.
Hjuldamperen Christiania, der besejlede ruten 1875-1893, ved kaj i København.

København-Oslo er en færgerute, som har været drevet i over 150 år. Ruten går fra København i Danmark til Oslo i Norge. Rederiet er DFDS Seaways, og de aktuelle skibe på ruten er M/S Pearl Seaways og M/S Crown Seaways, som sejler i pendulfart, sådan at der er daglige afgange fra begge byer. Skibenes hjemmehavn er Københavns Frihavn. Overfarten tager 17 timer. Afgangen er 16.30 og ankomsten er 09.45 næste dag. Før havde ruten en anløbshavn i Helsingborg. Den blev nedlagt 15. oktober 2006.

I foråret 2011 blev begge skibene malet mørkeblå med hvidt logo udvendigt, og Pearl of Scandinavia ændrede navn til M/S Pearl Seaways. Crown of Scandinavia blev sat i dok i starten af januar 2013 og fik da det nye navn, Crown Seaways.

I foråret 2014 gennemgik skibene en omfattende renovering. Af nye faciliteter om bord er blandt andet nye luksuslugarer, nyt interiør og opgradering af restauranter, butikker og andre fællesområder.

Skibene

Pearl Seaways

Pearl Seaways blev købt af DFDS i 2001 og havde sin første tur mellem København og Oslo 26. juni 2001. Skibet er det største på København-Oslo-ruten og har plads til 2168 passagerer og 350 biler. Samme år fik skibet kasino ombord.

Crown Seaways

Crown Seaways har sejlet på denne rute, siden skibet blev bygget i 1994. Skibet har plads til 2044 passagerer og 450 biler.

Ulykker i rutens historie

Den eneste ulykke i nyere tid skete den 17. november 2010. Færgen M/S Pearl Seaways med det daværende navn Pearl of Scandinavia var på vej fra Oslo til København med ca. 550 passagerer ombord, da en ombygget elbil eksploderede på bildækket kl. 06.00 om morgenen.[1] Eksplosionerne førte til en stor brand, som medførte, at flere biler og store dele af bildækket blev totalskadet. Ingen kom til skade ved ulykken, og skibet kunne fortsætte til København. Efter halvanden uge med reparationer var skibet tilbage på ruten. Efter ulykken blev det forbudt at oplade elbiler ombord på skibene.

Referencer

Eksterne links