Paranormal Activity: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m bot: sammenskriv film-skabeloner til Skabelon:Filmlinks
ordret. Engelske ord og vendinger er erstattet af danske
Linje 33: Linje 33:
}}
}}
{{kilder|dato=Uge 1, 2010}}
{{kilder|dato=Uge 1, 2010}}
'''''Paranormal Activity''''' er en [[independent]] [[mockumentary]]-[[gyserfilm]] skrevet og instrueret af [[Oren Peli]].<ref>[http://www.fangoria.com/features/21-fearful-features/4276-oren-pelis-paranormal-chronicles.html Oren Peli’s PARANORMAL Chronicles]</ref> Filmen fik premiere på [[Sreamfest Film Festival]] i [[USA]] den [[14. oktober]] [[2007]], og blev vist på [[Slamdance Film Festival]] den [[18. januar]] [[2008]]. Filmens rygte, som meget skræmmende efter første visning, og den unikke måde den er filmet på, gjorde at filmen først fik verdenspremiere den [[16. oktober]] [[2009]]. Dette skete med hjælp fra [[Steven Spielberg]] som, efter at have set filmen, selv oplevede paranormale hændelser i sit hjem, og foreslog at filmen skulle vises i biograferne for et bredere publikum. Paranormal Activity blev indspillet med et budget på $15.000 dollar og har siden premieren indtjent $97,430,000 dollar, filmen er optaget med et konventionelt kamera og er designet til at ligne en dokumentarfilm i stil med [[mockumentary]]filmen [[The Blair Witch Project]]. Filmen blev kritikerrost for sin unikke måde at skræmme folk. Den har også ry for at være en af de mest skræmmende film nogensinde. En efterfølger er allerede i gang efter succesen med den første film.
'''''Paranormal Activity''''' er en [[mockumentary]]-[[gyserfilm]] skrevet og instrueret af [[Oren Peli]].<ref>[http://www.fangoria.com/features/21-fearful-features/4276-oren-pelis-paranormal-chronicles.html Oren Peli’s PARANORMAL Chronicles]</ref> Filmen havde premiere på [[Sreamfest Film Festival]] i [[USA]] [[14. oktober]] [[2007]] og blev vist på [[Slamdance Film Festival]] den [[18. januar]] [[2008]]. Den uhyggelige og utraditionelle filmen fik verdenspremiere [[16. oktober]] [[2009]] takket være [[Steven Spielberg]], som havde set den og oplevet paranormale hændelser i sit hjem. Han foreslog at den skulle vises for offentligt. Paranormal Activity blev indspillet med et budget på $15.000 dollar og har indtjent $97,430,000 dollar. Den er optaget med et konventionelt kamera og efterligner en dokumentarfilm i stil med [[mockumentary]]filmen [[The Blair Witch Project]]. Den blev rost for at være en af de mest skræmmende film. En to'er er vej.


== Handling ==
== Handling ==
{{spoiler}}
{{spoiler}}
Det unge studentpar Katie og Micha, der snart skal [[forlovelse|forloves]] er lige flyttet ind i et hus i [[San Diego]] i [[Californien]]. Katie afslører for sin kæreste at lige siden hun var lille, har hun hørt mystiske lyde om natten med tanker om at hun er blevet forfulgt af et spøgelse og også i det nye hus er der noget, der rumsterer i mørket. Micah har købt et dyrt videokamera for at dokumentere hele forløbet, og snart bliver han besat af tanken om at opklare mysteriet da han ikke tror, at en clairvoyant kan løse problemet. Kameraet optager alt, hvad der sker i soveværelset om natten, hvor den er mest aktiv, når parret sover. Men i stedet for provokerer han den usynlige gæst for at skaffe resultater, hvilket kun skaber større splid og gør det hele værre og værre. Til sidst bliver Katie trukket ned af sengen og ud af værelset til gangen hvor Micha løber efter hende, men desværre bliver Katie "bidt" af den usynlige gæst. Natten efter forlader Katie soveværelset og går ned i køkkenet, hun skriger op og vækker Micha der løber ned i køkkenet og bliver dræbt. Efter dét går Katie tilbage til værelset som dæmon og løber ind i kameraet, hvor filmen så slutter..
To unge studerende Katie og Micha, der snart skal [[forlovelse|forloves]], er lige flyttet ind i et hus i [[San Diego]] i [[Californien]]. Katie afslører for sin kæreste, at hun altid har hun hørt mystiske lyde om natten og følt sig forfulgt af et spøgelse. Også i det nye hus er der noget, der rumsterer i mørket. Micha har købt et videokamera for at dokumentere det, og snart bliver han besat af tanken om at opklare mysteriet, da han ikke tror, at en clairvoyant kan løse det. Kameraet optager alt, hvad der sker i soveværelset. Han provokerer den usynlige gæst og gør det hele værre og værre. Katie bliver trukket ud af sengen og ud i gangen, hvor Micha løber efter hende. Hun bliver "bidt" af en usynlig. Natten efter går Katie ned i køkkenet. Hun skriger, og Micha løber ned og bliver dræbt. Katie vender tilbage til værelset som dæmon og løber ind i kameraet. Filmen slutter...
{{endspoiler}}
{{endspoiler}}



Versionen fra 28. jun. 2017, 08:46

Paranormal Activity
Overblik
Censur 15 år Tilladt for børn over 15 år
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
på scope.dk Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Paranormal Activitys hjemmeside Rediger på Wikidata
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Paranormal Activity er en mockumentary-gyserfilm skrevet og instrueret af Oren Peli.[1] Filmen havde premiere på Sreamfest Film Festival i USA 14. oktober 2007 og blev vist på Slamdance Film Festival den 18. januar 2008. Den uhyggelige og utraditionelle filmen fik verdenspremiere 16. oktober 2009 takket være Steven Spielberg, som havde set den og oplevet paranormale hændelser i sit hjem. Han foreslog at den skulle vises for offentligt. Paranormal Activity blev indspillet med et budget på $15.000 dollar og har indtjent $97,430,000 dollar. Den er optaget med et konventionelt kamera og efterligner en dokumentarfilm i stil med mockumentaryfilmen The Blair Witch Project. Den blev rost for at være en af de mest skræmmende film. En to'er er på vej.

Handling

To unge studerende Katie og Micha, der snart skal forloves, er lige flyttet ind i et hus i San Diego i Californien. Katie afslører for sin kæreste, at hun altid har hun hørt mystiske lyde om natten og følt sig forfulgt af et spøgelse. Også i det nye hus er der noget, der rumsterer i mørket. Micha har købt et videokamera for at dokumentere det, og snart bliver han besat af tanken om at opklare mysteriet, da han ikke tror, at en clairvoyant kan løse det. Kameraet optager alt, hvad der sker i soveværelset. Han provokerer den usynlige gæst og gør det hele værre og værre. Katie bliver trukket ud af sengen og ud i gangen, hvor Micha løber efter hende. Hun bliver "bidt" af en usynlig. Natten efter går Katie ned i køkkenet. Hun skriger, og Micha løber ned og bliver dræbt. Katie vender tilbage til værelset som dæmon og løber ind i kameraet. Filmen slutter...

Trivia

  • Den debuterende filminstruktør Israelsk-fødte Oren Peli havde været bange for spøgelser gennem hele sit liv, selv havde en skræk for komediefilmen Ghostbusters, men besluttede sig for at omdanne denne frygt indtil noget positivt og produktivt .[2]
  • Instruktøren filmede hele filmen i sit eget hjem.

Referencer

  1. ^ Oren Peli’s PARANORMAL Chronicles
  2. ^ John Horn. ""The haunted history of 'Paranormal Activity'" - L.A. Times". Hentet 2009-09-20.

Medvirkende

  • Katie Featherston som Katie
  • Micah Sloat som Micah
  • Mark Fredrichs som Fysikern
  • Amber Armstrong som Amber
  • Ashley Palmer som Offer på Internet
  • Randy McDowell som Lt. Randy Hudson (original version)
  • Tim Piper som Richard (original version)
  • Crystal Cartwright som Exorcism Nanny (original version)

Eksterne henvisninger