Forskel mellem versioner af "Dansk indfødsret"

Spring til navigation Spring til søgning
Ingen ændring i størrelsen ,  for 4 år siden
→‎Dobbelt statsborgerskab: Rettet fejlagtig dato for Danmarks Anerkendelse af dobbelt statsborgerskab fra 15. September 2015 til 1. September 2015 Rettet tastefejl i indfødsret.
(→‎Dobbelt statsborgerskab: Rettet fejlagtig dato for Danmarks Anerkendelse af dobbelt statsborgerskab fra 15. September 2015 til 1. September 2015 Rettet tastefejl i indfødsret.)
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
 
== Dobbelt statsborgerskab ==
Danmark anerkender dobbelt statsborgerskab efter den 151. september 2015.
 
Der er dog undtagelser. Hvis en af forældrene er dansk og den anden udlænding vil barnet i mange tilfælde erhverve to statsborgerskaber ved fødslen. Hvis barnet alene vokser op i udlandet, så kan det som nævnt ovenfor miste sin danske indfødsret ved det fyldte 22. år. Men hvis barnet har boet i Danmark i en periode eller hvis det søger om det, så kan det bevare sin danske indfødsret efter det fyldte 22. år, og kan dermed også som voksen have to statsborgerskaber. Forudsætningen er dog naturligvis, at det andet land også godkender det.
 
D. 18. december 2014 vedtog et flertal i Folketinget et nyt Indføtsretslov, der tillader dobbelt statsborgerskab fra og med d. 1. september 2015. Det betyder at udlændinge, der bliver optaget på et lovforslag om meddelelse af dansk indføtsretindfødsret ikke længere skal give afkald på deres hidtidige statsborgerskab.<ref>uibm.dk (Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet): [http://uibm.dk/arbejdsomrader/statsborgerskab/dobbelt-statsborgerskab-1 Dobbelt statsborgerskab]</ref>
 
== Se også ==
Anonym bruger

Navigationsmenu