Forskel mellem versioner af "Bruuns Galleri"

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte tilføjet ,  for 4 år siden
m
forældede tal og oplysninger, et par overskrrifter
(Link)
m (forældede tal og oplysninger, et par overskrrifter)
{{forældet}}
{{wikificering|dato=februar 2017}}
{{Infoboks indkøbscenter
| billede = Bruuns Galleri.jpg
 
Centret har ligesom hovedbanegården kun lukket 02.00-03.45. Modsat andre danske butikscentre er det således muligt at bruge det næsten døgnet rundt.
==Navnet==
 
Navnet er en henvisning til etatsråd [[Mads Pagh Bruun]], som også har lagt navn til gaderne [[M.P. Bruuns Gade]] og Bruuns Bro, som butikscentret er placeret ved.
Galleri henviser ikke til ordrets danske betydning som en butik som udelukkende har specialiseret sig i kunst men det internationale [[Galleria]], som betegner et moderne indkøbscenter. Bruun's Galleri er placeret ca. 250 meter fra [[Spanien (gade)|Spanien]], en gade i Aarhus' midtby.
==Historie==
 
[[Fil:Bruuns Galleri2.jpg|thumb|left|Centret er bygget sammen med et kontorhus, som ses gennem det store [[ovenlysvindue]].]]
Centret åbnede under store protester fra beboere i området, da de mente, at det ville medføre store trafikale problemer, og at bygningen var for høj. For at forsøge at afhjælpe de trafikale problemer er der bygget en rampe fra Frederiksbro til Bruun's Galleri. Ydermere er fodgængerfeltet, der leder til Strøget, udvidet. At bygningen er højere end det fremstod på de tegninger, som blev fremvist inden byggeriet, har man ikke kunnet gøre noget ved.
111.263

redigeringer

Navigationsmenu