Guinevere: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 7: Linje 7:
Hun forelsker sig i ridderen [[Lancelot]] i [[romance]]n om Arthurs død.
Hun forelsker sig i ridderen [[Lancelot]] i [[romance]]n om Arthurs død.


Muligvis er hun en inkarnation af den keltiske modergudinde, Coventina, [[Damen i søen]], der optræder ofte i sagnkredsen om Kong Arthur.
Muligvis er hun en inkarnation af den keltiske modergudinde, Coventina, [[Damen i søen]], der optræder ofte i sagnkredsen om Kong Arthur. Coventina mentes at have forbindelse til Den Hellige Ø, Avalon, hvor Excalibur blev smedet.


Guenevere er datter af Kong Leodegrance af Cameliard og hans dronning Guenevere.
Guenevere er datter af Kong Leodegrance af Cameliard og hans dronning Guenevere.

Versionen fra 22. okt. 2006, 10:53

"Dronning Guinevere"(William Morris)

Guenevere er Kong Arthurs dronning.

Navnet staves også Gwenhwyfar på walisisk. Det kommer af Gwenn = "hvid" + *hwyvar = "fe" (man antager, at det andet led svarer til irsk siabhra = "fe", som så - i givet fald - skal komme af oldkeltisk *seibayo = "fe", "spøgelse"). Ordet udtales Guen-hui-var, hvad der danner baggrunden for navnet Guenevere, som senere er blevet til Jennifer på engelsk.

Hun forelsker sig i ridderen Lancelot i romancen om Arthurs død.

Muligvis er hun en inkarnation af den keltiske modergudinde, Coventina, Damen i søen, der optræder ofte i sagnkredsen om Kong Arthur. Coventina mentes at have forbindelse til Den Hellige Ø, Avalon, hvor Excalibur blev smedet.

Guenevere er datter af Kong Leodegrance af Cameliard og hans dronning Guenevere. Da hun møder Kong Arthur bliver de straks forelsket i hinanden og gifter sig. Men da Guenevere ikke kan blive gravid søger hun trøst hos Lancelot, Arthurs ridder og bedste ven. De to forelsker sig og da Arthur opdager det, sender han Guenevere til et kloster hvor hun ender sine dage.