Forskel mellem versioner af "Mrs. Miniver"

Spring til navigation Spring til søgning
3.047 bytes tilføjet ,  for 4 år siden
+ Handling (Har oversat fra Svensk wiki), men vil gerne læst korrektur på det.
m (bot: tilføj wikidata = alle og ingen_wikidata parametre)
(+ Handling (Har oversat fra Svensk wiki), men vil gerne læst korrektur på det.)
 
 
'''''Mrs. Miniver''''' er en amerikansk film fra 1942 instrueret af William Wyler. Filmen er baseret på [[Jan Struther]]s fiktionelle karakter om Fru. Miniver som blev bragt i klummer i [[The Times]]. Historierne var inspireret af Struthers egne familiær oplevelser.
 
== Handling ==
{{Spoiler}}
Selvom hun ikke er så "socialt [[Privilegium|privilegeret]]" som i bogen, lever fru. Kay Miniver ([[Greer Garson]]) i filmversionen stadig som et relativt behageligt liv i et hus kaldet "Starlings" i en by udenfor [[London]]. Huset har en stor have, med en privat hængebro på [[Themsen]].
 
Hendes mand Clem ([[Walter Pidgeon]]) er en succesfuld engelsk [[arkitekt]] (trods hans [[Nordamerika|nordamerikanske]] [[Accent (tryk)|accent]]). De har tre børn: den yngre Toby og Judy ([[Christopher Severn]] og [[Clare Sandars]]), og en ældre søn Vin ([[Richard Ney]]), der går på [[Universitet|universitetet]]. De har intensiv hjemmehjælp: Gladys ([[Brenda Forbes]]) og kæresten Ada ([[Marie De Becker]]).
 
Da [[Anden verdenskrig|Anden Verdenskrig]] lurer i baggrunden, Vin hjem fra universitetet og møder Carol Beldon ([[Teresa Wright]]), barnebarn af den aristokratiske Lady Beldon (Dame [[May Whitty]]) fra den nærliggende Beldon Hall. Trods indledende uenigheder, kontrasten mellem Vins idealistisk holdning til klasseforskelle og Carols praktisk [[altruisme]], bliver de kærester: Vin foreslår Carol ved middagstid efter sin yngre bror Toby pinligt lod sig glide, at han skulle gøre det, hvis de var forelskede. De giftes til sidst. Mens krigen kommer tættere på hjem føler Vin, at han skal gøre sin pligt, til at deltage i [[Royal Air Force|RAF]] som [[pilot]], og får, da han kvalificerede sig til stillingen ved en base nær sine forældres hjem.
 
Clem bruger sin [[motorbåd]] til at hjælpe med [[evakuering]]<nowiki/>en af [[Dunkerque]]. Familiescener fra et luftangreb vises, hvor Mr. Foley ([[Reginald Owen]]), butiksholder og hjemmesikkerhedsofficer råder dem til at trække deres [[gardiner]] for; og de henvises i deres eget hjemmebygget bunker i haven. Kay, alene i huset, finder en skadet tysk pilot ([[Helmut Dantine]]) i sin have. Hun giver ham mad og plejer ham roligt og tilkalder [[politiet]].
 
Efter blomsterfestivalskonkurrencen, hvor stationforstanderens ([[Henry Travers]]) [[rose]] kaldte "Mrs. Miniver" vinder over Lady Beldons rose, Kay kører med Carol Vin til sin skvadron lige som et [[luftangreb]] begynder. På vej hjem stopper Kay bilen: Carol er skadet efter et angreb fra et tysk fly, og hun dør kun få minutter efter at de er kommet hjem. Lokalbefolkningen samles i den stærkt bombarderede kirke, hvor deres præst ([[Henry Wilcoxon]]) vidner om deres overbevisning i en stærk prædiken.
 
Montering stå sammen og synge "Fremad, kristne soldater" for lungerne, mens flyet efter fly synlige gennem gabende hul i udbombede kirke i V-formation.
{{Slutspoiler}}
 
Wilcoxon og instruktør William Wyler skrev og omskrev det talte prædiken / tale aftenen før sekvensen blev optaget - som havde en sådan indflydelse, det blev brugt af præsident [[Franklin D. Roosevelt|Roosevelt]] som en bedstefar lup bygherre og en del af det blev brugt som en base for foldere skrevet i forskellige sprog og udgivet i hele det besatte [[Territorium (suverænitet)|territorium]].
 
== Eksterne henvisninger ==
29.691

redigeringer

Navigationsmenu