Okayama Slot: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Rmir2 (diskussion | bidrag)
m Rmir2 flyttede siden Okajama Slot til Okayama Slot: korrekt stavemåde
Rmir2 (diskussion | bidrag)
m Rmir2 flyttede siden Okajama Slot til Okayama Slot: korrekt stavemåde
(Ingen forskel)

Versionen fra 13. sep. 2017, 11:06

Det rekonstruerede Okajama Slot.

Okajama Slot (岡山 城 Okajama-jō) er et japansk slot i byen Okajama i Okajama Præfektur i Japan. Hovedtårnet blev afsluttet i 1597,[1] ødelagt i 1945 og genopført i beton i 1966. To af vagttårnene overlevede bombningen i ​​1945 og er nu opført af Bunka-chō (oversat: kulturstyrelsen) som vigtige kulturelle bygninger.

I skarp kontrast til det hvide "Egret Slot" i den nærliggende Himeji, har Okajama Slot et sort ydre, der tjener kælenavnet "Krageslottet" (烏 城 U-jō) eller "Sorte Fugles Slot". (Det sorte slot i Matsumoto i Nagano er også kendt som "Krageslottet", men kaldes karasu-jō på japansk.)

Forgyldt Shachihoko.

I dag er kun nogle få dele af Okajama-slottets tag (herunder de fiskeformede Shachihoko) forgyldt, men før slaget ved Sekigahara havde hovedbygningen også forgyldte tagfliser, der gav det kælenavnet "Gyldne Krage Slot" (金 烏 城 Kin U -jō).

Historie

Historisk tegning.
Luftfoto af slotsområdet.
Rekonstruktion af slottets grundplan.

Opførelsen af ​​Okayama Slot blev påbegyndt i 1573 af Ukita Naoie og afsluttet af hans søn Hideie i 1597. Tre år senere havde Hideie forbindelser med Toyotomi-klanen ved Slaget ved Sekigahara, men blev fanget af Tokugawa-klanen og sendt i eksil til fangeøen Hachijo. Slottet og de omkringliggende fiefdoms blev givet til Kobayakawa Hideaki som krigsbytte. Kobayakawa døde kun to år senere uden at efterlade en arving, og slottet (og fiefdom) blev givet til Ikeda-klanen, som senere tilføjede Kōraku-en som en privat have.

I 1869 blev slottet tilhørende Meiji-regeringens Hyōbu-shō (Krigsministerium), der anså 'samurai'-tidens slotte som arkaiske og unødvendige. Lige som mange andre slotte i hele Japan blev de ydre moats udfyldt, og de gamle borgevægge forsvandt gradvist under byen.

Den 29. juni 1945 medførte bomber kastet af allierede bombefly at slottet nedbrændte til jorden. Genopbygningsarbejdet begyndte i 1964 og blev afsluttet i 1966. I 1996 blev Shachihokoerne på taget forgyldt som en del af 400 års jubilæumsfestlighederne.

Det rekonstruerede slot er en betonbygning komplet med klimaanlæg, elevatorer og mange informationstavler, der dokumenterer slottets historie (med et stort fokus på ikeda-æraen.)

Noter

  1. ^ Hinago, Motoo (1986). Japanese Castles. Kodansha International Ltd. and Shibundo. s. 46. ISBN 0870117661.