Olof Palmes Allé Station: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Billede tilføjet, stavefejl rettet
Linje 1: Linje 1:
{{Fremtidig bygning}}
{{Fremtidig bygning}}
{{Infoboks togstation
{{Infoboks togstation
|billede =
|billede = Olof Palmes Alle Station.jpg
|billedtekst = Olof Palmes Alle Station
|land = Danmark
|land = Danmark
|adresse =Oluf Palmes Allé<br />8200 [[Aarhus N]]
|adresse =Oluf Palmes Allé<br />8200 [[Aarhus N]]
Linje 15: Linje 16:
|buslinje =
|buslinje =
}}
}}
'''Oluf Palmes Allé Station''' er en kommende [[Aarhus Letbane#Nørreport – Skejby – Lystrup|letbanestation]] i [[Aarhus]] beliggende i [[bydel]]en [[Christiansbjerg]]. Stationen ligger på Oluf Palmes Allé. Den er anlagt midt på vejen og er udformet som en [[øperron]] med adgang via fodgængerfelter.<ref>[http://www.letbanen.dk/anlaeg/olof-palmes-alle/ Olof Palmes Allé], Aarhus Letbane.</ref><ref>[http://www.letbanen.dk/media/240856/06_Olof-Palmes-Alle-Skejby.pdf Kort over strækningen Olof Palmes Allé - Skejby], Aarhus Letbane.</ref> Omgivelserne er især præget af en række store arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner, heriblandt [[IBM Danmark]], [[Århus Købmandsskole]] og [[VIA University College]]. Desuden ligger der en række boligkarreer umiddelbart nord for stationen.
'''Olof Palmes Allé Station''' er en kommende [[Aarhus Letbane#Nørreport – Skejby – Lystrup|letbanestation]] i [[Aarhus]] beliggende i [[bydel]]en [[Christiansbjerg]]. Stationen ligger på Olof Palmes Allé. Den er anlagt midt på vejen og er udformet som en [[øperron]] med adgang via fodgængerfelter.<ref>[http://www.letbanen.dk/anlaeg/olof-palmes-alle/ Olof Palmes Allé], Aarhus Letbane.</ref><ref>[http://www.letbanen.dk/media/240856/06_Olof-Palmes-Alle-Skejby.pdf Kort over strækningen Olof Palmes Allé - Skejby], Aarhus Letbane.</ref> Omgivelserne er især præget af en række store arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner, heriblandt [[IBM Danmark]], [[Århus Købmandsskole]] og [[VIA University College]]. Desuden ligger der en række boligkarreer umiddelbart nord for stationen.


Strækningen mellem [[Aarhus Hovedbanegård|Aarhus H]] og [[Aarhus Universitetshospital Station|Universitetshospitalet]], hvor stationen ligger, forventes at åbne 23. september 2017.<ref>[http://www.letbanen.dk/nyheder/2017/aabningsdato/ ''Aarhus Letbane åbner den 23. september''], Aarhus Letbane, 28. april 2017.</ref>
Strækningen mellem [[Aarhus Hovedbanegård|Aarhus H]] og [[Aarhus Universitetshospital Station|Universitetshospitalet]], hvor stationen ligger, forventes at åbne 23. september 2017.<ref>[http://www.letbanen.dk/nyheder/2017/aabningsdato/ ''Aarhus Letbane åbner den 23. september''], Aarhus Letbane, 28. april 2017.</ref>

Versionen fra 16. okt. 2017, 12:15

Fremtidig bygning
Denne artikel omhandler en bygning, der er under opførelse.
Det er derfor muligt, at indholdet er af spekulativ natur, og ligeledes, at indholdet kan ændre sig markant efterhånden som flere oplysninger bliver tilgængelige.
Olof Palmes Allé Station
Olof Palmes Alle Station
Overblik
Land Danmark
Stationstype Letbanestop
Adresse Oluf Palmes Allé
8200 Aarhus N
Kommune Aarhus Kommune
Jernbane Aarhus Letbane
Nabostationer Nehrus Allé Station, Universitetshospitalet Station Rediger på Wikidata
Åbningsdato 21. december 2017 Rediger på Wikidata
Perron(er) 1
Perronspor 2
Transport
Operatører Keolis
Togforbindelser L2
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Olof Palmes Allé Station er en kommende letbanestation i Aarhus beliggende i bydelen Christiansbjerg. Stationen ligger på Olof Palmes Allé. Den er anlagt midt på vejen og er udformet som en øperron med adgang via fodgængerfelter.[1][2] Omgivelserne er især præget af en række store arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner, heriblandt IBM Danmark, Århus Købmandsskole og VIA University College. Desuden ligger der en række boligkarreer umiddelbart nord for stationen.

Strækningen mellem Aarhus H og Universitetshospitalet, hvor stationen ligger, forventes at åbne 23. september 2017.[3]

Noter

  1. ^ Olof Palmes Allé, Aarhus Letbane.
  2. ^ Kort over strækningen Olof Palmes Allé - Skejby, Aarhus Letbane.
  3. ^ Aarhus Letbane åbner den 23. september, Aarhus Letbane, 28. april 2017.

Olof Palmes Allé

  Foregående station     Aarhus Letbane     Efterfølgende station  
mod Odder
L2
L2
L2
Endestation
Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 56°11′22.86″N 10°11′2.55″Ø / 56.1896833°N 10.1840417°Ø / 56.1896833; 10.1840417

TrafikSpire
Denne trafikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.