Forbrydelsen III: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
34 bytes tilføjet ,  for 4 år siden
m
Smårettelser
m (wikidata)
m (Smårettelser)
{{Kursiveret titel}}
{{Infoboks tv |wikidata=alle |ingen_wikidata=
| titel = Forbrydelsen III
'''''Forbrydelsen III''''' er tredje og sidste del af [[DR]]'s [[krimi]]-[[drama]]serie [[Forbrydelsen]] som havde premiere på [[DR1]] [[23. september]] [[2012]].
 
[[Søren Sveistrup]] er hovedforfatter sammen med [[Torleif Hoppe]], og [[Kristoffer Nyholm]] er instruktør. Piv Bernth er stadig producent på serien. Optagelserne til Forbrydelsen III begyndte at filmeden 15. august 2011.
 
== Handling ==
Finanskrisen har sat sine spor i hele landet, også på Politigården, hvor [[Sarah Lund]] står for at fejre sit 25 års jubilæum, og derefter foretage et større skift i sit liv.
Der er 10 dage til folketingsvalget, og De nye Liberale med [[Statsminister]] Kamper i spidsen, har en plan klar til at styre landet sikkert gennem finanskrisen.
Hos olie- og rederigiganten Zeeland holder man øje med det politiske klima, og Robert Zeuthen overvejer firmaets fremtid i Danmark. Men et usædvanligt fund i havnen kommer på tværs af alles planer. Tre østeuropæiske sømænd findes myrdet, henholdvishenholdsvis på kajen og på et skib ejet af Zeeland.
 
Efter kidnapningen af Robert Zeuthens 9-årige datter, Emilie, sætter politiet med Sarah Lund i spidsen, alt ind på at finde gerningsmanden og få Emilie sikkert tilbage igen.
På [[Christiansborg]] bliver kidnapningen en varm kartoffel i valgkampen og giver Statsministeren problemer med [[opposition]]en.
 
Efter Vicestatsadvokatensvicestatsadvokatens dramatiske død står det klart, at Emilie Zeuthens kidnapper er en mand, som ikke skyer nogen midler for at inddrive sin gæld. Men hvilken gæld? Lund og Borch prøver at få samarbejdet til at glide, og Lund opsøger Mark, for at forsone sig med ham. Familien Zeuthen har svært ved at acceptere, at Emilie er væk, og presser politiet til at handle ved at stille alle midler til rådighed. Statsminister Kampers stab forsøger at holde ham fri af kidnapningsaffæren, men de får nogle ubehagelige informationer, som gør det svært at fokusere på [[valgkamp]]en.
 
Endnu et mislykket udvekslingsforsøg stiller Borch og Lund i et dilemma - skal de adlyde gerningsmanden, eller skal de handle på trods af hans direktiver - og dermed risikere at sætte Emilie Zeuthens liv yderligere i fare? Med retsmedicinerens død, tyder flere ting nu på, at der er en sammenhæng mellem en gammel drabssag og Emilie Zeuthens skæbne. Robert Zeuthen er klar til at betale den ultimative pris for at få sin datter tilbage i live, og på trods af politiets advarsler, gennemtrumfer han sin vilje. Statsministerens politiske liv bliver kædet mere og mere sammen med en uopklaret politisag, og Justitsministeren og PET kan ikke skabe klarhed. Oppositionsleder Ussing benytter enhver lejlighed til at beskylde Kamper for medansvar for Emilie Zeuthens forsvinden.
 
== Kilder ==
{{reflist}}
 
== Se også ==
* [[Forbrydelsen]]
40.178

redigeringer

Navigationsmenu